17 activitats per gaudir esportivament la Festa Major de la Seu

El programa Esport i Festa proposa per enguany un total de 17 activitats relacionades amb l’activitat física i l’esport per gaudir tot fent salut i de manera lúdica de la Festa Major de la Seu d’Urgell. Aquesta programació ha estat organitzada, un any més, pel Servei Municipal d’Esports, juntament amb clubs i entitats esportives de la ciutat, i tindrà lloc del divendres 24 al dilluns 27 d’agost.

Com ja és tradició, l’Esport i Festa s’iniciarà el divendres 24 d’agost, a les sis de la tarda, amb la competició de bàsquet 3c3, al Palau d’Esports. La programació esportiva seguiràs dissabte 25 d’agost amb els tornejos de futbol 7, de tennis i de pàdel, a les nou del matí, al camp de futbol municipal i a les pistes de tennis i de pàdel municipals, respectivament.

La jornada festiva i esportiva de dissabte continuarà amb el concurs de petanca a partir de les tres de la tarda, a les pistes de petanca de la Seu d’Urgell. A les cinc de la tarda s’iniciarà la cursa de roll ski, al Parc del Segre. Tancarà la jornada la cursa d’orientació, que s’iniciarà a les deu de la nit des de la plaça dels Oms.

El diumenge de Festa Major, dia 26 d’agost, la festa esportiva començarà a les deu del matí amb el campionat d’escacs que es desenvoluparà al passeig Joan Brudieu de la nostra ciutat.

A les quatre de la tarda tindran lloc diversos partits de futbol del CE Ciutat de La Seu, mentre que a dos quarts de sis de la tarda, també al camp de futbol municipal, se celebrarà la presentació del nou projecte de La Seu FC.

També diumenge, a la plaça del Camp del Codina, es realitzarà l’exhibició de teles acrobàtiques, a les set de la tarda, a càrrec de l’Escola Municipal d’aquesta modalitat artístico-esportiva. També a la mateix plaça, però a les vuit del vespre, hi haurà una masterclass de zumba. A més  amés, durant la tarda de diumenge se celebrarà la gimcana de colles que s’iniciarà a la plaça Catalunya.

El diumenge 26 d’agost es clourà esportivament amb la celebració de l’acte institucional per retre un reconeixement públic a tots aquells esportistes i clubs urgellencs que han assolit resultats rellevants al llarg de la temporada 2017-2018. La gala tindrà lloc, un any més, a la sala la Immaculada a un quart de nou del vespre.

El dilluns 27 d’agost, darrera jornada de l’Esport i Festa, se celebraran dues propostes esportives més, així com una altra de lúdica per a infants i joves.

Així, a les deu del matí, es donarà el tret de sortida des de la plaça Catalunya de la pedalada popular.

A les tres de la tarda s’iniciarà la festa aquàtica a la piscina municipal, i a les set s’iniciarà la cursa popular de 10 quilòmetres amb sortida al Parc del Segre, activitat que posarà punt i final a la festa major ‘esportiva’.

Inscripcions

Pel que fa al campionat de bàsquet 3c3, de futbol i els tornejos de tennis i de pàdel cal que els interessats a participar-hi s’inscriguin prèviament al Servei d’Esports (Palau d’Esports) i que dipositin una fiança de 20 euros, que se’ls hi tornarà un cop acabada la competició, sempre que hagin assistit a tots els partits. Pel que fa al gimcana, caldrà dipositar una fiança de 60 euros.

També cal inscriure’s a la pedalada, a la cursa a peu i a la cursa d’orientació, tot i que en aquests casos no és necessari la fiança.