DA i el PS van tancar els comptes del 2016 amb irregularitats, Liberals ni els va presentar

Segons informa RTVA els partits polítics no presenten els comptes amb el detall que exigeix la llei. Això quan els presenten, perquè el Tribunal de Comptes constata que Liberals d’Andorra no va entregar els comptes del 2015 ni del 2016 quan tocava. L’informe del Tribunal, a més, ni esmenta SDP. També alerta que el PS va pagar el lloguer de la seu amb diners del grup parlamentari. I que DA va incloure com a despeses electorals diners que s’havien gastat després dels comicis.

Només Demòcrates per Andorra i el Partit Socialdemòcrata han presentat els comptes anuals del partit al Tribunal de Comptes, que per primera vegada ha fiscalitzat els seus números: els del 2015 i els del 2016. En el cas de l’exercici 2016, constata que cap de les dues formacions no presenten els llibres de tresoreria amb el detall que fixa la llei. També incomplien l’obligació de tenir un compte bancari específic per a les aportacions que fan els càrrecs públics.

En el cas del PS, a més, alerta que es va pagar el lloguer de la seu nacional i despeses associades amb diners del grup parlamentari, tot infringint la llei. DA, per part seva, va gastar-se gairebé 10.000 euros comptabilitzats com a despesa electoral un cop ja havien passat les eleccions.

En canvi, en l’informe de fiscalització, el Tribunal constata que Liberals d’Andorra no ha presentat els comptes del partit ni dels exercicis 2015 i 2016. El tresorer del partit ha assegurat a RTVA que el Tribunal ja té els comptes, que estan auditats i que se n’està fent l’informe, però reconeix que s’han enviat fora de termini i amb molts mesos de retard.

Pel que fa a Socialdemocràcia i Progrés d’Andorra, el partit ni tan sols apareix esmentat a l’informe. Una explicació podria ser el fet que SDP és a dia d’avui una agrupació d’electors i s’està formalitzant encara com a partit polític. Des de la formació s’assegura que els comptes de les dues darreres eleccions estan fiscalitzats i que els números de l’agrupació parlamentària es van auditar recentment quan Sílvia Bonet va marxar d’SDP.

Font: ATV (Andrés González-Nandín)

TOTES LES NOTÍCIES