El Govern, a proposta del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha aprovat l’atorgament dels ajuts a l’habitatge de lloguer corresponents a la convocatòria de l’exercici 2018. Aquest any s’han atorgat un total d’1.635.047,16 euros, el que representa un 14,3% més que en la convocatòria anterior.

El Departament d’Afers Socials ha rebut un total de 1.143 sol·licituds, de les quals 906 s’han resolt favorablement.

Aquesta convocatòria s’ha regit per la modificació del Reglament regulador de les prestacions econòmiques de serveis socials i sociosanitaris aprovat l’octubre del 2017. Per exemple, com a novetat, no han quedat excloses les persones que tenen deutes amb l’Administració, per tal de facilitar l’accés a aquests ajuts a les persones més desafavorides, que sovint tenen deutes amb el Govern o altres administracions públiques. També han accedit als ajuts els treballadors per compte propi que compten amb més d’un treballador a càrrec i només s’ha valorat l’estat financer dels autònoms. El ministre Espot ha apuntat que la flexibilització dels requisits en aquesta convocatòria ha afavorit que s’acceptessin un 79,27% de les sol·licituds enfront de les 68,02% acceptades en la convocatòria anterior.

Aquestes condicions s’han afegit a les mesures que el Govern va aplicar amb la modificació anterior, del mes de gener del 2017, tenint en compte un context amb dificultats en aquest mercat. En aquell moment ja es va permetre que els beneficiaris d’ajuts econòmics ocasionals puguin accedir als ajuts a l’habitatge de lloguer i que aquelles persones que tinguin béns immobles de propietat amb un valor inferior a 10 vegades el LECS personal anual no quedin excloses de la convocatòria. Aquesta modificació també va servir per incloure com a col·lectius prioritaris les dones en situació desavantatjosa que conviuen en una llar desestructurada i les dones víctimes de violència de gènere.

Xavier Espot també ha recordat el treball que s’està duent a terme amb els comuns per tal de pal·liar la manca d’habitatge de lloguer. Unes mesures que ja es van anunciar al Consell General i que passen per incentivar la construcció de nous immobles destinats al lloguer, per donar facilitats per rehabilitar edificis vells que es destinin a habitatge de lloguer i per implementar els incentius i controls adequats per aconseguir que els apartaments que avui es destinen a ús turístic i els habitatges buits tornin al mercat d’habitatge de lloguer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada