El robatori de les olles clou el Carnaval a Andorra la Vella

‘Robar’ pa, embotits i altres queviures. Amb aquest objectiu s’han reunit aquest dimarts al vespre una trentena de persones de l’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella a la plaça Guillemó. Una tradició que emana de mitjans segle XX, que es va recuperar fa cinc anys i que amb el temps s’ha anat suavitzant, fins a tal punt que els participants ja no roben, sinó que demanen. En els inicis de la tradició, el jovent del poble aprofitava la disbauxa de carnaval per entrar a les cases a robar el menjar que estaven fent les padrines a les olles, i ho feien de manera ordenada, tots agafats de les mans i vestits de consellers generals. Arran d’això, l’acte s’ha batejat com ‘El robatori de les olles’.

Ara, però, el jovent actual compleix amb el costum d’anar vestits de consellers generals i en formació agafats de les mans, però el robatori s’ha convertit en demanda. D’aquesta manera, els dansaires van començar, des de la plaça Guillemó, a entrar a alguns establiments col·laboradors del Centre Històric per demanar alguna cosa per menjar.

Durant l’acte, també van interpretar algunes dances per entrar en calor i animar el públic assistent. Un cop va acabar aquest acte, es va procedir al judici de Sa Majestat el Carnestoltes i la posterior crema, a la mateixa plaça.

Amb tot plegat, Andorra la Vella ha posat punt i final al carnaval 2018.

TOTES LES NOTÍCIES