La Nuit des idées, una vetllada per reflexionar sobre el maig del 68

 

El Prat del Roure ha acollit aquest dijous al vespre la Nuit des idées, una vetllada organitzada per l’ambaixada de França, que ha permès reflexionar sobre el maig del 1968.

Reivindicacions i reflexions del maig de 1968 a França. Aquest ha estat el tema principal que ha centrat la Nuit des idées. Una jornada organitzada per l´ambaixada de França al Prat del Roure, en què han participat una seixantena de persones i que ha despertat sensacions i reflexions vinculades a aquest moment històric.

L’acte s’ha dividit en una taula rodona i diversos tallers amb un objectiu molt clar: contraposar les reflexions del maig del 68 amb les actuals i analitzar la seva evolució, ha explicat l’ambaixadora de França Jocelyne Caballero.

Tot i que no va viure’s plenament a Andorra, anys enrere ja s’havia iniciat un corrent de canvi. La ponent Angelina Mas recorda com l’any 66 les dones van començar a reunir-se per reclamar el dret de vot.

L’arrel reivindicativa ha anat evolucionant “en formes i possibilitats de manifestar-se”, tot i que manté el mateix “esperit i voluntat de cohesió i de generar canvis en la societat”, apunta el psicòleg Anthony Francome.

La vetllada també ha comptat amb una performance de l’artista Emma Regada, que ha reflexionat sobre el canvi i la unió, gràcies als escrits dels assistents.

TOTES LES NOTÍCIES