El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha licitat el contracte per al manteniment de la xarxa viària gestionada per la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran durant un període de tres anys, per un valor total de 15,4 MEUR. Les actuacions que es desenvoluparan tenen com a objectiu garantir un nivell òptim de servei de la xarxa i afavorir la seguretat viària.
 
Així, entre aquests treballs, cal remarcar actuacions com: el control i manteniment de l’estat de la calçada, la senyalització vertical, les barreres de seguretat i l’abalisament, el servei d’atenció i ajuda a la vialitat (24 hores els 365 dies l’any) i les tasques de vialitat hivernal, per exemple.
 
Els treballs que es liciten ara abastaran prop de 400 quilòmetres de carreteres de la xarxa que gestiona la Generalitat de Catalunya adscrites als parcs de conservació de Tremp i d’Esterri d’Àneu. En concret, es desenvoluparan a:
 
  • Parc de conservació d’Esterri d’Àneu. Pressupost: 8,9 MEUR. Àmbit:  164 quilòmetres. Carreteres incloses són la C-13, la C-28 , l’L-500, l’L-504, l’L-510 i la C-142b
  • Parc de conservació de Tremp. Pressupost: 6,5 MEUR. Àmbit: 228 km. S’actua en vies com la C-12, la C-13, la C-1412b, l’L-503, l’L-511 i l’L-910
 
La inversió que es destina a cada àmbit de conservació respon a factors com l’extensió i trànsit de la xarxa viària gestionada o les característiques i condicions climatològiques de l’entorn, que tenen influència en els treballs de manteniment i de vialitat necessaris. En total, la Generalitat compta amb una xarxa de carreteres de més de 6.000 quilòmetres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada