La  Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca), l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella, l’Escola de Música del Comú d’Escaldes-Engordany, l’Escola de Música de les Valls del Nord, l’Escola Harmonia, l’Espai de Música Moderna i l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell seran els protagonistes del Concert de primavera. Dirigit per Albert Gumí, tindrà lloc demà diumenge 21 de maig, a les 12 h, a l’Auditori Nacional.

Albert Gumí, director convidat i artífex de la proposta de programa, A la natura, serà l’encarregat de preparar els intèrprets per oferir el primer concert participatiu de la temporada 2017. Mònica Vega, ballarina i actriu andorrana, serà l’encarregada de les coreografies i de la narració dels poemes musicats de la segona part de l’actuació.

La formació orquestral comptarà amb vuitanta-set instrumentistes repartits amb 44 cordes, 5 flautes, 2 clarinets, 2 saxofons, 6 acordions, 11 guitarres, 2 trompetes, 2 percussionistes, 7 pianistes, 3 guitarres i 1 baix elèctric. Per primera vegada, també participaran 2 trompes a la secció de metalls. Una seixantena de veus seran les protagonistes de la cantata.

El cap de setmana vinent, la producció encara la recta final amb la realització dels assajos programats: el divendres 19, de 18 a 21 h, a l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella, estan citats els participants de les escoles que treballaran el programa sota la batuta del director convidat, Albert Gumí, amb la col·laboració de Juli Barrero a la preparació de les veus i de Mònica Vega per les coreografies. El dissabte 20 de maig, de 10 a 14 h, es farà un nova sessió de treball amb la Jonca, que continuarà de les 16 a les 17 h. A partir de les 17.30 h i fins a les 20 h, s’hi afegiran les escoles de música i Mònica Vega per dur a terme l’assaig general. Aquestes sessions tindran lloc a l’Auditori Nacional. El diumenge 21 de maig, de les 10.30 a les 11.15 h, tots els participants faran la darrera prova de so per estrenar el programa a les 12 h.

La Fundació ONCA compta amb la col·laboració de l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella per fer els assajos, i amb l’ajuda del Comú de Sant Julià de Lòria (La Trapa) en la cessió dels instruments de percussió.

El concert tindrà una durada d’una hora sense interrupcions.

La Fundació ONCA agraeix la implicació dels centres musicals, així com dels seus directors i professors, que hi col·laboren amb l’objectiu d’aconseguir que aquesta cita musical sigui un nou èxit del calendari musical 2017.

Les entrades estan a la venda a www.onca.ad, a 5 € per localitat (venda anticipada) i 8 € per localitat (dia del concert).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada