signatura-renyeEl president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s’ha sumat aquest dimecres a l’acte de denúncia internacional dels càrrecs electes de les diverses institucions de Catalunya, de les Corts Espanyoles i del Parlament Europeu per l’actitud de l’Estat espanyol davant la voluntat del poble català de decidir el seu futur polític a través d’un referèndum o d’una consulta.

L’acte, convocat per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), s’ha celebrat al Parlament de Catalunya i ha comptat amb la participació de més de 150 persones.

A través d’aquesta denúncia es vol sol·licitar a les institucions internacionals que portin a terme les actuacions necessàries per garantir que la ciutadania de Catalunya pugui decidir democràticament el seu futur polític.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha afirmat que a les comarques lleidatanes està tot preparat i cobert perquè tothom pugui exercir el seu vot diumenge vinent”.

Els més d’un centenar de càrrecs electes presents a l’acte del Parlament han signat un per un el document. El manifest s’ha llegit en cinc idiomes: català, castellà, anglès, francès i alemany i es farà arribar a diversos organismes europeus i internacionals: les Nacions Unides, el Parlament Europeu, la Comissió Europea, el Consell d’Europa i l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa(OSCE).

Prèviament, el president de la corporació també ha assistit a la reunió del Comitè Executiu extraordinari de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), juntament amb les executives de l’AMI i l’ACM, per tal de valorar la implicació del món local davant del 9N.