Foto Ignasi Cervera

El brot de gastroenteritis aguda de la Cerdanya ha afectat ja 247 persones que han estat allotjades en 5 hotels de la comarca. 241 són menors d’entre 8 i 14 anys i 6 són professors, de 7 escoles de Catalunya: dues del Gironès, tres de Barcelona Sud i dues de Barcelonès Nord, juntamemt amb un grup d’escolars de Tolosa de Llenguadoc. Tanmateix, cap d’ells no ha requerit ingrés hospitalari.

Els grups estaven realitzant activitats d’esquí i muntanya a la zona de la Cerdanya. Els primers símptomes els van aparèixer aquest dimecres abans de dinar i van consistir en vòmits, nàusees i dolor abdominal. En alguns casos també van patir febre i diarrea. Salut Pública ja va començar dimecres mateix la investigació epidemiològica ambiental per tal de trobar l’origen del brot. Una part dels escolars han estat atesos a centres d’atenció primària i atenció continuada, mentre que altres han estat recollits directament pels pares que s’han desplaçat a la Cerdanya.

Afectació lleu

Des de l’estació d’esquí de Masella han confirmat que una part dels afectats pel brot de gastroenteritis aguda lleu van dinar aquest dimecres al restaurant del complex. Tot i això, la directora comercial i de màrqueting de Masella, Maite Martí, ha explicat que una part d’ells va optar pels plats del menú de l’establiment i una altra va menjar els aliments d’un pícnic proporcionat per l’agència de viatges. En aquest sentit, Martí hi ha afegit que en aquell moment hi havia més de 400 persones dinant en aquest establiment, amb la qual cosa consideren que no es pot determinar encara si s’ha produït una intoxicació alimentària o el brot es deu a un procés víric.

Fins a les pistes s’hi han desplaçat aquest migdia tècnics de l’Agència de Salut Pública per agafar mostres de diferents productes i comprovar si algun d’aquests podria haver ocasionat una intoxicació. Tot i això, tant el restaurant com la resta del complex ha continuat funcionant amb plena normalitat. “Masella és la primera interessada en saber on s’ha originat el focus si és que realment s’ha produït per la restauració de l’estació”, ha explicat Martí.

La directora comercial de Masella també ha dit que, a banda dels casos diagnosticats aquest dimecres, se n’havien detectat d’altres en els darrers dies de persones que estaven allotjades als seus hotels però que no havien utilitzat el restaurant. En aquest sentit, ha posat com a exemple un grup de Tolosa de Llenguadoc que va arribar diumenge i del qual vuit o nou menors no van poder anar a les pistes dilluns perquè presentaven un quadre de gastroenteritis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada