15 restaurants a la Massana Fogons

La Massana Fogons, les jornades de cuina de tardor promogudes pel Departament de Dinamització Turística i Comercial del Comú de la Massana, arriba a la seva dotzena edició, amb la participació de quinze restaurants de la Massana, dos més que en la passada edició. La base d’aquestes jornades són els productes de temporada, elaborats amb receptes creatives i oferts al públic amb una bona relació qualitat preu.

El conseller, Sergi Balielles, considera que en els darrers anys s’ha fet un treball molt intens per consolidar la marca la Massana Fogons i posar en valor la gastronomia local. Balielles espera que amb el nou pla de desenvolupament turístic i comercial, en el qual ja s’està treballant, es continuï innovant per fer cada cop més atractives les campanyes de promoció dels restaurants de la parròquia.

La presentació d’enguany s’ha fet a l’hotel Sant Gothard, d’Erts, ja que els hotelers de la parròquia volen donar a conèixer la seva cuina. Tant la seva proposta com la del restaurant Carroi, de l’Abba Xalet Suites Hotel, aposten per un menú vegà. Els responsables dels dos hotels, Salut Torné i Miquel Martínez expliquen que el segment de clients que demanen plats vegans cada cop és més ampli i també hi ha persones que no segueixen habitualment una dieta vegana però que estan obertes a provar nous gustos i textures.  A la Massana Fogons podran provar des d’un “Tàrtar de fongs” a un “Guisat d’heura, bolets i verdures al curri” o “Rissotto amb possos, bolets shitake i trufes”.

Pel que fa a la resta de propostes, totes tenen com a base ingredients de qualitat i de tardor, amb els bolets com a protagonistes indiscutibles. Per això hi haurà plats tant suggeridors com “Tires de pebrot, ceba, blat de moro dolç i xampinyó”, “Codorniu farcida de ceps”, o “Canelons de ceps i pollastre”.

Els quinze restaurants participants són: Molí dels Fanals, l’Hort de Casa, Angelo, Hostal Palanques, el Racó dels Amics, la Borda de l’Avi, Versió Original, Borda Raubert, Tequilando, Borda Casa Vella Palés, la Torrada-Xixerella Park, Borda Eulari, la Bordeta del Poble, hotel Sant Gothard i restaurant Carroi de l’Abba Xalet Suites Hotel.

El preu dels menús va del 22 als 35 euros.

Les jornades gastronòmiques la Massana Fogons tindran lloc de l’1 al 31 d’octubre.