Els veïns de la Seu d’Urgell han fet arribar a l’Ajuntament un total de 112 propostes al procés participatiu que es va obrir el passat dia 2 de maig, amb l’objectiu de decidir en què invertir 100.000 euros del pressupost municipal de 2017.

Les propostes rebudes s’han presentat tant a títol individual com en representació d’alguna entitat de la ciutat.

A partir d’avui s’inicia la fase de valoració tècnica i econòmica d’aquestes 112 propostes presentades. Una comissió de personal tècnic municipal valorarà que les propostes compleixin els criteris establerts, la seva viabilitat tècnica i en determinarà el cost. La comissió desestimarà aquelles propostes que no compleixin els criteris.

La tinent d’alcalde de Participació Ciutadana, Anna Vives, manifesta que “per tercer any consecutiu hem impulsat el procés dels pressupostos participatius, com a eina vinculant de decisió de la ciutadania sobre  inversions al municipi; ara arriba el moment en què totes les propostes fetes, passin la selecció tècnica per saber quines són viables i quines no”. Vives ha agraït la participació de totes les persones i entitats proposants, i encoratja a tothom a participar en la votació de les propostes.

Una vegada valorades les 112 propostes, les que s’hagin acceptat en base a l’acompliment dels criteris i la viabilitat tècnica i econòmica, es podran consultar a mitjans del mes de juliol tant al web municipal com a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

El procés continuarà el 17 de juliol amb una sessió oberta al públic per tal que els ‘propietaris’ de les propostes acceptades puguin defensar la seva opció. Recordem que aquest punt és una novetat que presenten els Pressupostos Participatius de 2017.

Entre els dies 17 i 30 de juliol, es podrà votar a través d’un formulari de votació, que inclourà totes les propostes vàlides. Les persones majors de 16 i empadronades a la Seu d’Urgell podran votar un màxim de 5 propostes vàlides.

Es podrà votar en diferents punts de votació on hi haurà instal·lada una urna per poder dipositar el vot. Enguany, en escaure aquests procés participatiu en ple estiu, també hi haurà ubicada una urna a la piscina municipal.   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada