ERC participa en la campanya Let’s Clean Europe al pantà d’Oliana

Aquest diumenge  la formació republicana, conjuntament amb els ajuntaments de Coll de Nargó, Peramola i Fígols i Alinyà, ha participat en la quarta edició de la campanya Let’sClean Up Europe amb la neteja d’una part de la riba del pantà d’Oliana, a la Penella.

La jornada ha comptat amb la participació de 20 voluntaris convidats per les diferents organitzacions i s’ha arribar a recollir 1.800kg d’envasos, 200 kg de vidre, 700 kg de material de rebuig i uns 100kg més de pneumàtics.

Els organitzadors han valorat la jornada amb moltíssima satisfacció; no només pel nombre de participants sinó per la immensa feina feta i l’impacte sobre els voluntaris de la necessitat de reutilitzar i reduir el consum de tants materials que acaben avocats com a deixalla.

Els participants han fet propostes per tal de millorar la conscienciació dels veïns en quan a fer un consum més sostenible i alhora, establir mesures per evitar que els residus campin lliurement pels rius i espais naturals. En aquest sentit, els organitzadors i participants també volen fer un crit d’alerta per la falta de conservació d’aquest espai natural en concret, propietat de la Conca Hidrogràfica de l’Ebre. Aquesta organització és la responsable del manteniment i neteja de les lleres del pantà i, vist el seu estat previ a la intervenció dels voluntaris, la CHE està lluny d’atendre les seves obligacions.

(Text i foto: ERC)

TOTES LES NOTÍCIES