140 treballadors passaran a Vall Banc i una vintena es quedaran a BPA

El president de l’AREB, Albert Hinojosa, i el conseller delegat, César Goyache, han donat aquest dimecres els detalls de la resolució de BPA i de la venda de Vall Banc al Consell General. Pel que fa als treballadors, s’ha anunciat que a partir d’aquest mateix dimecres s’han començat a signar els contractes de Vall Banc, i que es preveu que siguin 140 -dels 278 empleats que tenia BPA abans de la nota del FinCEN- els que passin a la nova entitat, adquirida pel fons J.C. Flowers.

A banda, una vintena de persones continuaran treballant a BPA, amb l’objectiu de seguir revisant els clients no traspassables i recuperant tota la informació que cal traslladar a la Justícia. Pel que fa als clients lícits, que seran traspassats a Vall Banc abans de l’11 de maig, els seus estalvis es dividiran en sis dipòsits que aniran vencent mes a mes durant els pròxims sis mesos, per evitar una retirada massiva de diners, malgrat que des de l’AREB no consideren que s’hagi de produir aquest fet. D’altra banda, els responsables de l’entitat han explicat el procés d’absorció de pèrdues de BPA i de capitalització de Vall Banc, i han justificat l’emissió de 70 milions d’euros en bons contingents convertibles -que emetrà Vall Banc i adquirirà BPA- per evitar que BPA es pugui convertir en accionista majoritari de Vall Banc.

Les accions preferents -que també serviran per absorbir les pèrdues- ascendeixen a 63,9 milions d’euros, mentre que en relació al deute subordinat (dipòsits d’accionistes), en quedaran exempts de ser utilitzats els dels menors d’edat i els de les empreses dels accionistes amb activitat econòmica.

(Seguirà ampliació)

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.