formatgeries

La Ruta de les Formatgeries de l’Alt Urgell 2014, que s’ha clos aquest diumenge amb la visita a la formatgeria artesana La Reula, ha obtingut un gran èxit de participació amb un total de 140 persones en les 6 visites organitzades en diferents formatgeries de la comarca.

“Podem afirmar que aquesta proposta organitzada des de fa tres anys per l’Espai Ermengol ja s’ha consolidat entre els urgellencs i en cada edició hi han participat més turistes, aconseguint l’objectiu de donar a conèixer el formatge com a producte agroalimentari del nostre territori, així com els seus productors, per tal de donar-li el valor que es mereix”, ha manifestat el regidor de Turisme i Promoció Econòmica de l’Ajuntament urgellenc, Jordi Pallarès. “Davant l’èxit creixent d’aquesta ruta, l’any vinent es tornarà a organitzar però amb la introducció d’alguna novetat”, ha avançat Pallarès.

Al llarg d’aquest 2014, els participants han pogut visitar, a més a més de La Reula, les formatgeries Mas d’Eroles d’Adrall, Serrat Gros d’Ossera, Baridà de Bar, Castell-llebre de Castell-llebre i L’Oliva d’Oliana.

Totes aquestes 6 sortides s’han iniciat a l’Espai Ermengol on s’ha fet un recorregut per les diverses plantes, explicat la història del territori a través del formatge i el procés de producció d’aquest. També s’ha pogut visionar un audiovisual informatiu sobre la Cooperativa Cadí i degustar els productes amb Denominacions d’Origen Protegida Formatge i Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya. Cada ruta ha culminat a les poblacions alturgellenques per visitar cadascuna de les sis formatgeries.

Aquesta proposta cultural i agroalimentària, que ha tingut lloc durant sis diumenges entre els mesos de maig a ocutbre s’ha emmarcat en la programació de Les Rutes Guiades a la Seu d’Urgell i comarca de l’edició d’enguany.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada