El cineclub de la Seu projectarà dijous “La academia de las musas”

El  cineclub de la Seu d’Urgell, projectarà aquest dijous 9 de març a les 22h a cinemes Guiu, “La academia de las musas” de José Luís Guerín. Presentarà la sessió i conduirà el debat posterior l’actriu i filòloga Mireia Iniesta.

En acabar les seves classes, el professor Raffaelle Pinto és qüestionat per la seva dona, que recela del projecte acadèmic que està ideant: una Acadèmia de les muses que, inspirada en els referents clàssics, hauria de servir per regenerar el món a través del compromís amb la poesia. El controvertit propòsit desencadena una ronda d’escenes al voltant de la paraula i el desig.

A les classes de Pinto, es planteja precisament quin ha de ser el paper de la dona a l’art, les alumnes prenen la paraula, discuteixen, matisen i proposen alternatives al discurs del professor. ‘La academia de las musas’ convida al plaer d’escoltar perquè reivindica en la teoria i en la pràctica el poder seductor de la paraula a l’ensenyament, a la literatura i a la cultura popular.

Guerin s’alia amb el professor Rafaelle Pinto per dur a terme una proposta cinematogràfica insòlita que arrenca com un assaig pedagògic al voltant de la paraula per anar transformant-se en un melodrama.

José Luis Guerín (Barcelona 1960) és un guionista i director de cinema català. Antic professor dels Estudis de comunicació audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), actualment forma part de l’equip docent del Màster en Documental de Creació que s’imparteix a l’Institut d’Educació Contínua de la mateixa universitat. Guardonat l’any 1999 amb el Premi Nacional de Cinema concedit per la Generalitat de Catalunya, l’any 2001 fou guardonat amb el Premi Nacional de Cinematografia concedit pel Ministeri de Cultura.

TOTES LES NOTÍCIES