Complicacions a les carreteres en l’últim dia de la primera part de festes nadalenques. Les previsions de l’àrea de Mobilitat és que des del dia 24 fins avui s’hagin superat els 130.000 vehicles.

Un cop més aquest matí el trànsit s’ha concentrat a l’entrada al país per Sant Julià de Lòria. A la tarda també s’esperen retencions però en aquest cas en sentit sortida del país i a totes dues fronteres.

Des del Centre Nacional de Trànsit han dividit aquest període de dies festius en dos trams: el primer va començar el dia 24 i acaba avui. El segon, comença ara i s’allarga fins passat Reis. Avui serà un dia especialment conflictiu a la xarxa viària, i és que hi pot haver retencions en tots dos sentits. Així ens ho indica el responsable de CEANTRA, Daniel Rodríguez: “Avui és un dia especialment fort ja que registrem una entrada important de vehicles i alhora tenim sortides. Fins avui el volum era d’entrada. Avui serà l’últim dia de la primera fase de les vacances de Nadal.”

De fet, aquests dies hauran entrat al país 130.000 vehicles, una xifra força més elevada que l’any passat. Aquest augment es deu, sobretot, que el 2014 l’accés a França va estar tancat. Avui les cues es formaran a totes dues fronteres.

Segons les previsions de Mobilitat, la sortida pot ser especialment complicada entre la 1 i les 9 de la nit per la frontera del riu Runer i entre les 6 i les 8 pel Pas de la Casa. Per això s’aconsella que, abans de fer cap viatge, es consulti el web de Trànsit o es truqui per consultar l’estat de les carreteres.