Dins del marc de col·laboració entre l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) i el Cos de Policia d’Andorra, s’ha organitzat un curs en matèria d’investigació i reconstrucció d’accidents de trànsit, destinat a tretze agents del Grup d’Investigació d’accidents de trànsit (GIAT) adscrit a l’Àrea Tècnica del Cos.

Des de l’any 2004 l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya col·labora en la realització de diferents formacions al personal del Cos de Policia d’Andorra en matèria d’accidents de trànsit. Aquest curs s’ha desenvolupat en dos períodes, el primer que va tenir lloc de l’1 al 17 d’octubre de 2012, i el segon, que es du a terme entre el 4 i el 20 de març d’enguany. La formació té com objectiu aportar uns coneixements aprofundits en matèria d’investigació i reconstrucció dels accidents. Per això s’estudien les tècniques més noves així com la metodologia aplicada per a la confecció dels atestats.

L’equip de formadors el formen personal policíac especialitzat en velocímetres, deformacions, estudi de bombetes, vehicles escapolits, fonts d’informació, fotogrametria i fotografia així com enginyers especialistes en reconstrucció d’accidents i biomecànica.

L’obertura del curs va tenir lloc el dilluns el dia 4 i es va comptar amb la presència de l’inspector Lluís Isern, cap de l’Àrea de continguts de formació policial de l’Escola de Policia de Catalunya de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, juntament amb el seu sotscap el sergent Pau Muñoz, a més de la cap de l’Àrea Tècnica del Cos de Policia comissària Maribel Lafoz i els responsables del Grup de Formació i del GIAT.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada