12ª edició del Zoom Festival d’Igualada

zoom

Entre els dies 26 i 30 de novembre té lloc la 12ª edició del Zoom Festival d’Igualada consagrat al gènere televisiu en espais com el Teatre Municipal l’Ateneu o el Teatre de l’Aurora. El festival igualadí consta d’una Secció Oficial conformada per vuit títols nacionals i internacionals on destaquen telefilms com la versió del drama de Josep Maria de Segarra “El cafè de la marina” dirigit per Sílvia Munt; el film de caire històric “Prim, el asesinato de la calle Turco” de Miguel Bardem o el thriller alemany “Franziska” de Dror Zahavi.

El Zoom Festival 2014 dedica també un espai als documentals televisius amb treballs com el dedicat al músic igualadí Jordi Savall “Música Savall, història Borja” de Maria Gorgues o el documental sobre l’organització armada Terra Lliure dissolta el 1995 “Retorn a la terra lliure” d’O. Gispert, M. Balfagón, J. Sanglas i M. Parramón.

El certamen consta a més d’atractives sessions especials com la projecció d’un capítol inèdit de la sèrie d’èxit “El crac” de Joel Joan i Hèctor Claramunt amb presència de l’equip artístic, a part de la secció jove de curtmetratges o classes magistrals. Sense oblidar la concessió de Premis d’Honor a personalitats tan rellevants del món televisiu com el comunicador Manel Fuentes, l’actriu Emma Vilarasau o la jove talent igualadina Diana Gómez durant la cerimònia de clausura del Zoom Festival el 29 de novembre.

El director artístic Llorenç Miquel rebrà el Premi Joan Poch de Mallerich

Coincidint amb les activitats del 12è Festival Zoom 2014, el director artístic igualadí Llorenç Miquel serà guardonat amb el Premi Joan Poch de Mallerich aquest divendres 28 de novembre a la sala de Socis de l’Ateneu Igualadí a les 8 del vespre. El Premi Joan Poch de Mallerich s’atorga bianualment i en la seva cinquena edició l’igualadí Llorenç Miquel rebrà aquest guardó com a reconeixement a una distingida trajectòria professional lligada al món de l’audiovisual gràcies a la seva participació com a director artístic en diversos llargmetratges i sèries televisives.

Llorenç Miquel i Carpí, que pren el relleu a altres premiats com Lloll Bertran, Jordi Castelltort o CineClub Ateneu, es va iniciar en la televisió amb el programa infantil “El planeta imaginari” de TVE i ha treballat en films espanyols i internacionals tan reconeguts com “Laura a la ciutat dels sants” (1987, Gonzalo Herralde), “Las cartes de Alou” (1990, Montxo Armendáriz), “Tierra y libertad” (1995) i “La canción de Carla” (1996) de Ken Loach, o “Dieta mediterránea” (2008, Joaquim Oristrell)