Inauguració de l’exposició “Temps del Romànic” a la Seu

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; el director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Josep Borrell; el director de l’Àrea de Negoci Berguedà-Pirineus de CaixaBank, Jordi Porta; i el conservador del Museu Episcopal de Vic i comissari de l’exposició, Marc Sureda; han inaugurat avui l’exposició Temps del Romànic. Art, vida i consciència que es podrà visitar fins al 21 d’agost a la Sala Sant Domènec (Carrer Sant Domènec, 2. La Seu d’Urgell).

Temps del Romànic. Art, vida i consciència porta l’espectador als segles XI, XII i XIII per tal que vegi, escolti, olori i, en definitiva, entengui com eren les persones darrera les pedres, els poderosos eclesiàstics i els senyors mitjançant recursos audiovisuals i interactius. La mostra s’inspira en el conjunt del romànic català per apropar el visitant a la Catalunya d’aquesta època, oferint una lectura polièdrica, fresca i actual d’aquell temps i d’aquell patrimoni, crucial en la història de Catalunya i d’Europa. Mitjançant recursos audiovisuals i interactius, la mostra permet copsar l’estètica d’una època, els avenços tècnics i la innovació del conjunt del Romànic: un element patrimonial únic, singular dins i fora del nostre país.

La mostra està organitzada per l’Obra Social “la Caixa” i el Departament de Cultura de la Generalitat en col·laboració amb l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, en el marc del programa Romànic Obert, una línia d’actuació conjunta iniciada l’any 2009 per a la conservació i difusió d’aquest important llegat patrimonial català.

TOTES LES NOTÍCIES