selectivitat-seu

Un total de 121 alumnes de segon curs de batxillerat del Pirineu han iniciat puntualment i amb tota normalitat avui dimecres, a les 9 del matí, les proves de selectivitat al centre cultural Les Monges de la Seu d’Urgell.

D’aquests 121 estudiants, 59 han finalitzat el batxillerat a l’institut Joan Brudieu de la Seu (Alt Urgell); 35 provenen l’institut Pere Borrell de Puigcerdà (Cerdanya); i 23 han realitzat el batxillerat a l’institut Hug Roger II de Sort (Pallars Sobirà. Els 4 alumnes restants han aprovat el batxillerat a l’Institut Obert de Catalunya (IOC) o han formalitzat matrícula lliure.

El regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament urgellenc, Jordi Martin, manifesta al respecte que “content que a l’alumnat de la Seu d’Urgell s’hi sumi alumnat provinent de comarques veïnes i que uns i altres no s’hagin de desplaçar fins a Lleida, com succeïa uns anys enrere”.

Martin ha volgut desitjar a tots els alumnes que s’examinen a la Seu d’Urgell de selectivitats “sort i força durant els dies que durin les proves”.
Els exàmens, tal i com ja es va establir ara fa quatre anys, es realitzen en horari de matí i de tarda, i entre examen i examen, els alumnes disposen de 30 minuts de descans. Els exàmens de les PAU s’allargaran fins el pròxim divendres 13 de juny.

Estructura de la prova
La prova d’accés a la universitat s’estructura en dues fases: una fase general obligatòria i una fase específica de caràcter voluntari.

La fase general consta de 5 exercicis: llengua catalana i literatura; llengua castellana i literatura; llengua estrangera; història o història de la filosofia; i una matèria de modalitat de batxillerat triada per l’estudiant.

A la fase específica cada estudiant pot examinar-se d’un màxim de tres matèries de modalitat de batxillerat, diferents de l’examinada en la fase general.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada