Ambulàncies del Pirineu participa en un simulacre de catàstrofe a Madrid

Ambulàncies del Pirineu (ADP) s’han convertit en la primera entitat no espanyola en participar, amb una Ambulància de de Suport Vital Avançat (SVA), en el simulacre de catàstrofes organitzat per l’Ajuntament de Madrid aquest darrer cap de setmana a la base aèria de Cuatro Vientos, gràcies a la invitació de Samur Madrid. 

En la seva actuació, l’equip andorrà es va fer càrrec d’una pacient cremat en estat crític, sent traslladat des de la base militar fins l’Hospital de la Paz escoltat per la Policia Municipal i Guardia Civil de trànsit. 

Aquest simulacre, que va congregar més de 700 efectius i 100 ambulàncies de les Forces Armades, Policia Municipal de Madrid, Policia Nacional, bombers i serveis sanitaris, va servir com a clausura de les XXIII Jornades Municipals sobre Catàstrofes. 

Precisament, els integrants de l’expedició andorrana, tres tècnics i una infermera, van aprofitar aquestes jornades per intercanviar punts de vista i mètodes de treball amb els seus homòlegs madrilenys i així veure quins aspectes es poden adaptar aquí al Principat per millorar l’atenció a la població en aquest tipus de situació. 

Cal recordar que aquests simulacres serveixen perquè els diferents efectius que participen en grans sinistres facin pràctiques i treballin de forma coordinada, fet que habitualment no poden posar en pràctica en el dia a dia. 

Dins d’aquestes jornades, un dels integrants andorrans, formant part d’un equip del SUMMA, també va participar en el concurs de pacient politraumàtic, quedant en primera posició. 

Segons els participants, aquesta ha estat una experiència que va ser molt positiva i esperen que es pugui repetir en les pròximes edicions.

Text i foto: ADP

TOTES LES NOTÍCIES