1200 racions d’escudella a la Massana

La Massana celebra la festivitat de Sant Antoni amb l’objectiu de convertir l’escudella en una cita gastronòmica. En total han participat 15 xefs en la seva creació i s’han repartit unes 1.200 racions.

La parròquia massanenca ha vestit les seves millors gales per gaudir de la festivitat del patró de la Massana, Sant Antoni. Centenars de persones s’han aproximat a la plaça de les Fontetes per menjar una de les 1.200 racions del plat més típic d’aquest dia, l’escudella.

Més enllà de la tradició d’aquesta festa, l’objectiu dels organitzadors és convertir aquesta jornada en una cita gastronòmica de referència de la parròquia i el país. Per aquest motiu, una quinzena de xefs han pres part en la realització d’aquest plat tan típic. El cuiner Josep Maria Troguet explica com “els caldos s’elaboren en els diferents establiments de la parròquia i el dia de l’escudella es porten aquí, s’introdueixen a les olles i s’hi afegeix la verdura”.

En aquesta ocasió i com és habitual els darrers anys, també s’han incorporat cuiners professionals a l’elaboració de l’escudella. “Tota una experiència per treballar en equip i gaudir d’una jornada diferent”, destaca la cuinera Clàudia Coma.

Malgrat la professionalització, tampoc s’ha deixat perdre la part més tradicional. I és que, a banda dels cuiners, també hi han participat una quarantena de voluntaris, com la Dolors Abad, la que havia estat cuinera del Molí dels Fanals i que hi participa des que l’escudella es fa al poble de la Massana.

Carn a l’olla i tot preparat per tastar una de les escudelles més característiques del país.

TOTES LES NOTÍCIES