cursosDotze alumnes de la Seu d’Urgell dels setze que va iniciar el curs d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic han superat aquesta formació, emmarcat dins dels Programes de Qualificació Professional Inicial-Pla de Transició al Treball (PQPI-PTT) que organitzen el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament urgellenc.

D’aquests 12 joves que han passat de manera satisfactòria el curs, una part seguiran els seus estudis cap a cicles formatius de grau mitjà, ja que han aprovat la prova d’accés, mentre que una altra part de l’alumnat podrà cursar els mòduls C que serveixen per acreditar l’ESO.

En un acte que s’ha celebrat aquest migdia a la sala d’actes de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, aquests 12 joves alumnes han rebut una orla que els acredita haver superat aquest curs dels PQPI-PTT. Les orles han estat lliurades per l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, el coordinador general del PAQPI PTT a Catalunya, Jaume Hill, el regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament urgellenc, Jordi Martin, i la responsable territorial del PQUI PTT, Eva Ribera.

Els alumnes han explicat a través d’un vídeo que ha significat per a ells haver pres part en aquest curs i haver-lo superat. Tots han coincidit que ha estat una “molt bona oportunitat per tornar a enganxar-se als estudis” i han mostrat la seva satisfacció per haver assolit l’objectiu.

En aquest curs els alumnes han realitzat un total de 225 hores de pràctiques tant en empreses públiques com privades de la Seu d’Urgell, i hi han col·laborat un total d’11 empreses o institucions de la capital alturgellenca.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, els hi ha donat l’enhorabona per haver superat el curs. L’alcalde de la Seu els ha esperonat a mantenir una actitud positiva per seguir formant-se com a futurs professionals. “Aprofiteu les oportunitats i seguiu pedalant amb esforç i ganes per aconseguir els vostres objectius”, ha manifestat l’alcalde urgellenc dirigint-se als 12 alumnes que han superat el curs del PQPI PTT.

En el seu torn, el coordinador general del PQPI PTT a Catalunya, Jaume Hill, ha encoratjat als joves alumnes “a seguir formant-se, a saber escollir, a prendre decisions i ser persistents quan hi hagi dificultats”. Hill també ha volgut remarcar que “l’existència d’un PTT és una necessitat que neix d’una voluntat compartida entre dues administracions, en aquest cas, de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell”. Hill també ha recordat que el PTT de la Seu d’Urgell fa quatre anys que es va posar en marxa, sent uns dels 60 PTT que hi ha a tot Catalunya.

Per la seva part, el professor-tutor del PQPI PTT de la Seu d’Urgell, Marc Llovera, també ha volgut felicitar públicament als 12 alumnes del curs, i ha agraït tant a l’Ajuntament de la seu com a la Generalitat fer possible el PTT i l’agilitat per tornar-lo a organitzar de cara al curs vinent.

Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI)

Els programes de qualificació professional inicial (PQPI) s’adrecen als nois i les noies que finalitzen l’etapa de l’ensenyament secundari obligatori sense haver obtingut el títol de graduat/ada en educació secundària obligatòria (ESO). Han de tenir 16 anys o complir-los abans del 31 de desembre de l’any d’inici del programa. 

La finalitat d’aquests programes és proporcionar una formació bàsica i professional que faciliti la incorporació al món laboral o la continuïtat de l’itinerari formatiu, especialment en la formació professional específica de grau mitjà, un cop superada la prova d’accés.
Els programes també donen opció, als joves que ho desitgin, de fer una formació complementària per tal d’obtenir el títol de graduat/ada en ESO.

L’objectiu dels PQPI és que tots i totes les alumnes assoleixin competències professionals pròpies d’una qualificació de nivell 1 dins l’estructura actual del Catàleg nacional de qualificacions professionals i de la formació professional, com també que tinguin la possibilitat d’una inserció sociolaboral satisfactòria i ampliïn les seves competències bàsiques per prosseguir estudis en els diferents ensenyaments.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada