Tretze alumnes de la Seu d’Urgell dels disset que va iniciar el curs d’auxiliar de muntatge i manteniment de sistemes microinformàtics han superat aquesta formació, el qual s’emmarca dins dels Programes de Qualificació Professional Inicial-Pla de Transició al Treball (PQPI-PTT) que organitzen el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament urgellenc.

D’aquests 13 joves que han passat de manera satisfactòria el curs, 8 seguiran els seus estudis cap a cicles formatius de grau mitjà, ja que han aprovat la prova d’accés. Mentre els 5 restants podran cursar els mòduls C que serveixen per acreditar l’ESO.

Aquests 13 joves han rebut aquest migdia a mans de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, i el regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament urgellenc, Jordi Martin, i el coordinador territorial de Formació Professional a Lleida, Josep Ramon Cabiscol, una orla que els acredita haver superat aquest curs dels PQPI-PTT.

Aquest acte de cloenda del curs i de reconeixement a aquests joves estudiants ha tingut lloc a la sala d’actes del Consistori de la Seu d’Urgell. Els alumnes, acompanyats pels seus professors Marc Llovera i Jordi Gutiérrez, han explicat, un per un, què els hi ha suposat cursar aquest curs i la seva experiència personal en el PQPI-PTT.

Per la seva part, l’alcalde urgellenc Albert Batalla ha donat l’enhorabona a aquest alumnes per haver superat el curs. “Sou uns afortunats”, ha manifestat Batalla dirigint-se a aquesta nois i noies, ja que “heu après a aprofitar una oportunitat que representen aquests cursos”. L’alcalde de la Seu els ha esperonat a mantenir una actitud positiva per seguir formant-se com a futurs professionals.

En el seu torn, el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, ha valorat la tasca dels docents en aquest programes i la col•laboració de l’administració local a l’hora de portar-los a terme. Cullerés també ha donat les gràcies a les famílies d’aquests joves que s’han acollit als PQPI-PTT, i també ha subratllat el paper primordial que fan les empreses en aquests cursos, ja que permeten als joves entrar en contacte en el món laboral.

Tant Batalla com Cullerés han valorat “molt positivament” l’esforç d’aquest joves per haver superat satisfactòriament aquest, curs també gràcies a l’acompanyament que han obtingut dels seus professors.

Curs 2013-2014

Després de tres anys seguits oferint el mateix curs, de cara al pròxim curs 2013-2014 es canvia de perfil professional que s’oferia fins ara. El curs que s’oferirà a la Seu d’Urgell és el d’auxiliar en vendes, oficina i atenció al públic. Aquest PQPI està adreçat a joves a partir de 16 anys o que els facin abans del 31 de desembre d’enguany.

El perfil d’auxiliar en vendes, oficina i atenció al públic és un perfil professional que s’emmarca dins el perfil professional de comerç i permet la continuïtat de la seva formació professionalitzadora en cicles formatius d’administració als centres de la ciutat.

Aquests estudis capaciten per ajudar en la venda de productes o serveis a través dels diferents canals de comercialització, contactar amb clients i clientes, i organitzar els procediments administratius de l’activitat empresarial.

Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI)

Els programes de qualificació professional inicial (PQPI) s’adrecen als nois i les noies que finalitzen l’etapa de l’ensenyament secundari obligatori sense haver obtingut el títol de graduat/ada en educació secundària obligatòria (ESO). Han de tenir 16 anys o complir-los abans del 31 de desembre de l’any d’inici del programa.

La finalitat d’aquests programes és proporcionar una formació bàsica i professional que faciliti la incorporació al món laboral o la continuïtat de l’itinerari formatiu, especialment en la formació professional específica de grau mitjà, un cop superada la prova d’accés.

Els programes també donen opció, als joves que ho desitgin, de fer una formació complementària per tal d’obtenir el títol de graduat/ada en ESO.

L’objectiu dels PQPI és que tots i totes les alumnes assoleixin competències professionals pròpies d’una qualificació de nivell 1 dins l’estructura actual del Catàleg nacional de qualificacions professionals i de la formació professional, com també que tinguin la possibilitat d’una inserció sociolaboral satisfactòria i ampliïn les seves competències bàsiques per prosseguir estudis en els diferents ensenyaments.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada