12 grups participen al concert final del Kastanya.cat, projecte de foment del català i l’occità

La tercera edició del Kastanya.cat, el projecte de foment del català i l’occità a través de la música, es clourà aquest diumenge, 11 de novembre, amb un gran concert a la sala La Boîte de Lleida a càrrec dels 12 grups que han participat en el programa.
Els grups Coral Estel, Mau, Som Gospel Lleida, FOK, Raül Benèitez, Joan Blau, Nicòmac, Free Times, Amulet, Quarta Justa, Massiva Cosmo i Komanem protagonitzaran el concert. L’espectacle s’enregistrarà i s’emetrà posteriorment a Lleida Televisió, en un programa en diferit que oferirà també un parell de temes de cada grup i alguna entrevista a músics, col·laboradors, organització, etc.
El concert és el punt culminant del Kastanya.cat, que ha estat precedit de set programes televisius produïts per Lleida Televisió i emesos entre el 21 de setembre i el 2 de novembre en aquesta cadena i a 11 televisions locals integrades a la Xarxa. Cada programa del Kastanya.cat s’ha dedicat a un estil musical i l’últim, que s’emetrà divendres, 2 d’octubre, serà un resum amb tots els grups. L’espai, presentat pel periodista i cantant Carles Gómez, ha tingut la presència d’artistes convidats, com Jofre Bardagí, Paula Valls, Èric Vinaixa, Jordi Gasion, Josep Bordes (Pepet i Marieta) i Ramon Escalé (Som Gospel Barcelona), que han aconsellat els grups.
Kastanya.cat és una iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura amb el suport de Lleida Televisió i la col·laboració de l’escola de música L’Intèrpret per fomentar les llengües catalana i occitana en l’àmbit de la música i la promoció dels grups que canten en aquestes llengües.
El programa està obert a la participació de tota mena de formacions musicals, tant grups com solistes, de qualsevol estil musical, tant si són amateurs com si tenen discos al mercat. En les tres edicions hi ha participat un total de 44 grups procedents de diferents punts del territori.

TOTES LES NOTÍCIES