“12 anys d’esclavitud” atura l’allau de “Gravity” amb l’Oscar a la millor pel·lícula

12-anys-esclavitudPer Albert R. Dot / El Tot Mataró i Maresme · Cugat Comas

”12 anys d’esclavitud” es va alçar com la millor pel·lícula de la 86a edició dels Oscars el passat cap de setmana. Aquest drama dirigit per Steve McQueen també ha guanyat un Oscar al millor guió adaptat i per l’actuació de Lupita Nyong’o com a millor actriu de repartiment. Tot i això, la pel·lícula del mexicà Alfonso Cuarón va ser la gran dominadora de la nit. “Gravity”, l’odissea espacial protagonitzada per Sandra Bullock, ha guanyat un total de 7 estatuetes. Aquesta producció començava arreplegant tots els premis tècnics pel muntatge, efectes visuals, barreja de so, banda sonora, fotografia i muntatge i va acabar amb el premi a la direcció de Cuarón.

“Dallas Buyers Club”, la dramàtica lluita d’un home contra la sida i les farmacèutiques, va guanyar tres premis: millor actor per Mathew McConaghey; el premi a l’actor de repartiment per la interpretació d’un transsexual de Jared Leto. I també el premi al millor maquillatge.

L’australiana Cate Blanchett ha fet complir els pronòstics i s’ha endut l’Oscar com a millor actriu pel seu paper de dona rica, afectada i abandonada a “Blue Jasmine”, de Woody Allen. Pel que fa a “Frozen”, s’ha endut dos guardons. La pel·lícula de la factoria Disney ha rebut el premi a la millor pel·lícula d’animació i el de cançó original per “Let it go”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.