La Jonca, l’Escola de Música del Comú d’Escaldes-Engordany, l’Escola de Violí del Departament de Cultura del Comú d’Encamp, l’Escola Harmonia, l’Espai de Música Moderna, l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella i, per primera vegada, L’Animal Escola de Teatre formen la fitxa artística del Concert de Primavera.  Organitzat pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, patrons de la Fundació ONCA, i dirigit per Albert Gumí, tindrà lloc demà diumenge 6 de maig, a les 12 h, a l’Auditori Nacional.

Albert Gumí, director convidat i artífex de la proposta de programa Els colors orquestrals, serà l’encarregat de preparar els intèrprets per oferir el primer concert participatiu de la temporada 2018. El Concert de Primavera presenta un repertori en el qual els colors de la música i de l’orquestra són el fil conductor.

La primera part del concert, Els colors orquestrals al llarg de la història, estarà protagonitzada per una Jonca formada per 35 músics. L’actuació començarà amb el color més clàssic, interpretant l’Allegro de la Simfonia en sol major núm. 27 de J. Haydn, i el color barroc, amb una Suite de danses de H. Purcell. Per endinsar-se en el color romàntic, la jove formació tocarà l’Andante cantabile de P.I. Txaikovski. La primera part finalitzarà amb Brook Green Suite de G. Holst.

La formació orquestral de la segona part, Els colors de la nostra orquestra, s’ampliarà fins a cent vint instrumentistes repartits amb 52 cordes, 5 flautes, 6 clarinets, 4 saxofons, 8 acordions, 11 guitarres, 2 trompetes, 4 percussionistes, 7 pianistes, 10 metal·lòfons, 3 guitarres i 1 baix elèctric. 7 alumnes de L’Animal Escola de Teatre seran els narradors protagonistes de les set notes musicals de l’escala harmònica. Set peces seran les encarregades de mostrar els diferents colors de cada secció: les cordes i la nota Do amb la Dansa zíngara d’A. Gumí; els vents fusta i la nota Re amb la Gavota (arr. Albert Gumí) de Michael Praetorius; les guitarres i la nota Mi amb la Cançó de bressol, tradicional palestina arranjada pel director; els vents metalls i la nota Fa amb la Marxa dels nois i noies; els metal·lòfons, el piano i la nota Sol amb La gran muntanya, i la Dansa dels micos per la secció rítmica moderna i la nota La, obres d’A. Gumí. El concert finalitzarà amb una versió de Bill Sullivan’s, tradicional irlandesa protagonitzada pels acordions i la nota Si.

El concert durarà una hora, sense interrupcions.

Com a novetat, usuaris del servei de Teleatenció Domiciliària de la Creu Roja Andorrana assistiran a l’assaig general del 5 de maig a la tarda, dins el cicle de sortides socioculturals 2018, per tal de poder gaudir de la cultura i el lleure del país. Segons Anna Arias Ratés, cap de l’àrea d’intervenció social de l’entitat, “aquestes activitats, en col·laboració amb entitats, empreses i/o associacions del país, pretenen oferir als beneficiaris l’oportunitat de participar en els diferents esdeveniments que s’organitzen a Andorra i tenen per objectiu afavorir i potenciar les relacions intergeneracionals i l’autonomia personal”. Per a la Fundació ONCA, aquesta participació s’emmarca dins el programa social «Música i creativitat», amb l’objectiu de posar a l’abast de tothom la participació artística.

Els dies 4 de maig (de 18 a 21 h, La Llacuna), 5 de maig (de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, Auditori Nacional) i 6 de maig (de 10.30 a 11.15 h, Auditori Nacional), es duran a terme les darreres sessions de treball conjuntes.

Per a aquesta actuació es compta amb la col·laboració de La Llacuna, del Comú d’Andorra la Vella, per fer els assajos, així com amb l’ajuda del Comú de Sant Julià de Lòria (La Trapa), en la cessió dels instruments de percussió.

La Fundació ONCA agraeix la implicació dels centres musicals, així com dels seus directors i professors, que col·laboren en aquesta cita musical amb l’objectiu d’aconseguir que sigui un nou èxit del calendari musical 2018.

Les entrades estan a la venda a www.onca.ad, a 5 € per localitat (venda anticipada) i 8 € (dia del concert).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada