La Festa Culinària de l’APAE arriba a la seva 23a edició

festa-culinariaLa sala de congressos del Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp acull aquest vespres a partir de les 20 hores, la 23a edició de la Festa Culinària de l’APAE, oberta a tots els residents a la parròquia d’Encamp.

Es tracta d’un dels concursos de cuina populars més antics que se celebren al Principat ininterrompudament. La temàtica central d’aquesta edició serà l’estofat, des dels més típics, com són els de porc, vedella, bou o xai, passant pels de peix, com el Marmitako basc o la Caldeirada portuguesa. A més, es poden presentar postres, aquests de temàtica lliure.

Tanmateix, enguany la Festa Culinària ens presenta com a novetat l’obertura del concurs a una nova categoria, l’infantil, amb la finalitat de fomentar l’interès entre els infants de 5 a 12 anys per aprendre a cuinar. Respecte al concurs infantil, la temàtica seran les pizzes.

Pel que fa als premis, en la categoria d’adults s’atorgaran sis premis, al plat d’estofat més ben elaborat, al més original, al que té els ingredients més ben combinats, el més ben presentat, el postre més ben elaborat i el postre més ben presentat. Per altra part, en la categoria infantil es premiarà la pizza més ben elaborada, la més original, la més ben presentada, la que tingui la millor base i la que tingui la millor combinació d’ingredients.

Respecte als premis que es donaran als guanyadors, en la categoria d’adults es podrà optar a un televisor, una tablet, un mòbil, un robot de cuina, dues entrades anuals al Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp i a un lot de productes Nectum. Pel que fa als infants, poden optar a una bicicleta, un patinet, una tablet, un mòbil i 2 entrades anuals al Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp. A més, tots els infants participants obtindran un detall per part de l’APAE.

Pel que fa al jurat, estarà format pels cuiners Pep Escolà i Christian Zanchetta del Rebost del Padrí. Durant la deliberació actuarà la secció juvenil de l’Esbart Sant Romà d’Encamp.

La vetllada finalitzarà amb un quinto.

TOTES LES NOTÍCIES