Faro

faro

Situació
Faro és una ciutat portuguesa, capital de la regió de l’Algarve, ubicada just a l’extrem sud de Portugal, limitant amb l’Oceà Atlàntic.

Superfície
201 km2

Població
Uns 60.000 habitants hi viuen, tot i que a l’estiu aquesta xifra es dispara astronòmicament.

Geografia
Destaca de Faro la llacuna de Ria Formosa, una reserva natural, a on a la primavera i a la tardor es mostra més esplendorosa, amb l’arribada de les aus migratòries.

Clima
El clima de Faro és mediterrani. Molt assolellat i amb escassa pluviositat, que, en tot cas, gairebés es concentra en els mesos de novembre i de desembre.

Gastronomia
Les especialitats de peix i de marisc són la base de la gastronomia d’aquesta zona portuguesa. La qualitat de les seves matèries primeres fan de la gastronomia de l’Algarve tota una experiència. Tot plegat, acompanyat d’unes bones postres i d’un bon vi portuguès.

Com arribar-hi
No existeixen connexions de vols directes entre Barcelona i aquesta bonica zona portuguesa. Una de les opcions és prendre un vol fins a Sevilla i d’allà, en cotxe, hi ha unes dues hores de conducció, ja que es troba a encara no 200 km de la capital hispalense.

Separada del mar atlàntic i per tant de les seves platges per la Ria Formosa, la ciutat de Faro és la capital de la regió de l’Algarve, una zona portuguesa de gran bellesa, formada per típics poblets que mantenen l’essència de la regió i per boniques platges.

Faro és una ciutat acollidora, universitàri, amb un actiu port i un casc antic de típics carrers amb llambordes. És un lloc per passejar i per a gaudir-ne. També per asseure’s en una de les seves terrassetes i assaborir un bon cafè.

El casc antic, d’estil medieval excel·lentment conservat, convida a tot plegat. Tot canvia a la nit, quan aquesta vila tranquil·la es transforma en una animada ciutat, especialment a les nits d’estiu.

També és concorregut el el barri de La Baixa, on podrem trobar un gran nombre de botigues de tot tipus

Un recorregut pel casc antic, conegut com a Vila Adentro, pot començar a la Praça Francisco Gomes. A la zona, l’Arc da Vila, que en creuar-lo s’arribafins a la monumental catedral, un imponent edifici que mescla diversos estils arquitectònics.

En la plaça de la Catedral, també trobem el Palau Episcopal, que data del segle XVIII, amb façana de típica rajola portuguesa. Semse paraules.

Darrere de la Catedral hi ha una altra plaça, la d’Alfonso III, completada per una estàtua en bronze del rei i pel Convent de Nostra Senyora da Assunçao, d’estil renaixentista i un dels exponents arquitectònics de més bellesa. El Convent acull el Museu Municipal, amb interessants col·leccions des del paleolític fins a l’època medieval.

Al carrer Largo de Sao Francisco s’hi accedeix a través de l’Arc do Repuso, d’estil àrab.
Si tornem a la plaça Francisco Gomes, allà també hi trobem l’església de la Misericòrdia i el Museu Marítim.

La part nova és la que es troba al voltant de la plaça da Liberdade, l’avinguda 5 de Octubro.
L’entorn paisatgístic és espectacular, començant per les propers platges (Praia de Faro, Isla del Fal Culatra….) i, especialment, pel Parc Natural Ria Formosa.

Per El Tot Granollers / AMIC – AMIC – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES