El telecabina de la Massana es reobrirà el 25 de juliol

baro

El Comú de la Massana ha aprovat avui la renovació de les pòlisses d’EMAP contretes amb les entitats bancàries i també s’ha aprovat el finançament de diverses inversions a través d’altres partides disponibles, com és el cas de les obres de la tercera fase de la carretera de l’Aldosa, que començaran al setembre, i que completaran el projecte per fer més segura la zona, tant pels vianants com pels vehicles. També s’ha aprovat l’avenç de fons d’emergència per a la realització dels treballs de refecció del mur i del camí de Sant Joan Vell de Sispony, que va quedar malmès arran d’una esllavissada a mitjans de juny. Aquestes obres quedaran enllestides a mitjans d’agost.

El cònsol major, David Baró, també ha informat sobre la propera reobertura del telecabina de la Massana, prevista pel cap de setmana del 25-26 juliol. En aquests moments s’estan acabant els treballs de tensat i de comprovació del nou cable, que ja està instal·lat. David Baró ha explicat que tècnics independents i també tècnics de Dolppelmayer  – que va instal·lar el giny i que té el contracte per fer-ne els controls i manteniment- i tècnics contractats per EMAP estan realitzant els informes per analitzar el motiu pel qual es va malmetre el cable, ja que es tracta d’un fet força insòlit en aquest tipus d’instal·lacions.

Tot i l’aturada del telecabina, s’ha continuat donant servei als clients  a través d’una línia d’autobús. Cal dir que en el que portem d’estiu l’increment d’usuaris ja és del 15% respecte l’any passat. David Baró ho ha atribuït al treball constant, al fet d’haver organitzat tres copes del Món i també a la gran expectació de ser l’estació que acollirà els Mundials 2015.

TOTES LES NOTÍCIES