100 persones fan la sol·licitud de vot per correu per a les properes eleccions generals

votUn total de 100 persones han realitzat la sol·licitud per poder votar per correu a les properes eleccions generals de l’1 de març. Així ho ha informat el secretari general del Govern, Jordi Casadevall, després que aquest dijous finalitzés el termini per fer les sol·licituds. Entre les peticions rebudes, la gran majoria són dels països veïns Espanya i França, però també n’hi ha de llocs més llunyans com Nova Zelanda, Canadà, Dubai, Japó o Argentina.

El termini per demanar la sol·licitud de vot es va tancar aquest dijous, i s’han rebut un total de 100 peticions. El secretari general del Govern, Jordi Casadevall, ha indicat que és difícil valorar aquesta xifra ja que no hi ha un registre de residents a l’estranger, però que “estem convençuts que hi ha més gent a l’estranger i no hem pogut arribar a tothom”. No obstant, Casadevall ha indicat que des del Govern s’han fet tots els esforços de comunicació per arribar als possibles electors, tant a través dels anuncis als mitjans de comunicació com als webs del Govern i als Comuns, i enfortint la comunicació sobretot durant el Nadal.

Finalment, s’han rebut un total de 100 sol·licituds, de les quals prop del 75% són dels països veïns, d’Espanya i França, però també n’hi ha de Nova Zelanda, Canadà, Dubai, Japó, Argentina i d’altres.

Pel que fa a la situació d’aquests electors, més del 70% són persones que treballen o estudien fora de manera temporal, mentre que la resta són residents a l’estranger.

A partir d’ara, els comuns han de comprovar les sol·licituds rebudes i un cop ho estiguin, a partir del 13 de febrer s’enviarà la documentació per missatgeria. Els electors a l’estranger tenen l’opció d’anar a buscar la documentació a l’empresa de missatgeria o que els la portin a casa. Rebran un certificat per poder exercir el seu dret a vot, juntament amb les instruccions que han de seguir. Hauran de retornar el certificat, juntament amb una fotocòpia del passaport i els dos sobres amb les paperetes corresponents a l’interior, la nacional i la territorial.

El secretari general del Govern ha indicat que tot el procés és gratuït per a l’elector, ja que és un dret que es vol garantir. A més, de cara a les properes eleccions, les dades dels que han sol·licitat el vot per correu en aquesta ocasió es recolliran en un registre que es podrà fer servir únicament per contactar-los amb aquesta finalitat.

Text i foto: ANA

TOTES LES NOTÍCIES