10 llocs per veure a Bangkok

En els últims anys, Tailàndia és un destí que s’ha posat molt de moda. Bangkok, la capital, és un lloc que visitaràs, quasi de manera assegurada, si viatges al país asiàtic.
Normalment, diuen que de Bangkok o t’encanta o l’odies. Segurament la teva primera impressió no sigui la millor: el tràfic, la contaminació, la humitat…Però quan comencis a passejar, visitar els temples i tastar el seu menjar segur que a poc a poc canviaràs d’opinió.
Per això, et volem ajudar perquè descobreixis la capital tailandesa al màxim:

1.    El Gran Palau de Bangkok
El Gran Palau és una de les atraccions turístiques més importants de Bangkok. Va ser construït a finals del s. XVIII, fou la residència reial i la seu del govern durant 150 anys, fins a meitat del s. XX.
Està compost per un conjunt arquitectònic de més de 100 construccions en el que es pot observar l’arquitectura tradicional tailandesa. En el mateix recinte es troba el Wat Phra Kaew, el temple més important de Tailàndia, on es troba el Buda Esmeralda.

2.    Wat Pho
El Wat Pho, propera al Gran Palau, és un altre lloc que s’ha de veure a Bangkok. És conegut per albergar una enorme figura d’un Buda reclinat que fa 15 metres d’alçada i 46 de llargada. A més, alberga la col·lecció més gran de Budes de Tailàndia amb més de 1.000.

3.    Wat Arun
El Wat Arun o també anomenat el Temple de l’alba, situat a la riba del riu Chao Phraya, és un dels llocs que visitar a Bangkok més imprescindibles. Aquest temple destaca per les seves torres decorades amb petxines marines i trossos de porcellana.

4.    Casa de Jim Thompson
Es tracta de sis cases de l’estil tailandès tradicionals que pertanyien a Jim Thompson, un estranger resident a Tailàndia que es va dedicar al negoci de la seda del país i que va morir en estranyes circumstàncies.

5.    Chao Phraya
El riu Chao Pharaya és el més important de Tailàndia. Donar-se un passeig amb barca de fusta pels canals és una de les millors experiències de la ciutat.

6.    Miradors de Bangkok
Bangkok és una ciutat de contrastos, en el que és habitual veure com cases tradicionals poden tenir veïns gratacels. Pujar al vespre a sopar o prendre una copa amb aquestes vistes i il·luminació, s’ha convertit en un dels plans imprescindibles.

7.    Chinatown
El Chinatown de Bangkok és un dels més grans de tota Àsia. Aquest barri canvia radicalment entre el dia i la nit, pel que fa més interessant anar a diverses hores del dia. Durant el dia pots recórrer el mercat o visitar el temple del Buda d’Or i a la nit anar a les paradetes de menjar.

8.    Khao San Road
Khao San Road és el carrer més famós de Bangkok. És pur espectacle, tant per al bo com per al dolent. És un bullici constant on es pot trobar de tot: bars, llocs de menjar, discoteques… És un dels carrers més animats de la ciutat.

9.    Mercats ambulants i mercats flotants
Recórrer i regatejar els mercats és una de les millors coses que fer a Bangkok. Hi ha mercats de dia i de nit, a sobre de l’aigua o vies del tren, de flors, de roba, de menjar. Tot el que et puguis imaginar.
Alguns dels més coneguts són: el mercat de Chatuchak, mercat flotant de Damnoen Saduak (es troba a dues hores de Bangkok), el mercat de Mae Klong (un dels més sorprenents del món, ja que es troba a sobre d’unes vies de tren en funcionament) i mercat nocturn de Patpong.

10.    Centres comercials
A més de grans mercats, també trobaràs grans centres comercials amb tota mena de tendes. La majoria obren a les 10 h i tanquen a les 22 h. Alguns dels centres comercials més famosos són: MBK, Siam Paragon, Central World i Pantip Plaza.