10 km de cua per entrar a Andorra

Aquest divendres al migdia les retencions per entrar a Andorra han arribat als 10 km per la frontera hispanoandorrana, 8 km a la N-145 i 2 km a Sant Julià. Tot i això, Mobilitat qualifica la jornada de relativament tranquil·la pel que fa al trànsit perquè, en principi, era la que més entrades de vehicles havia de registrar. Veu difícil que es puguin complir les previsions, que apuntaven l´entrada d´uns 88.000 vehicles. La situació que es viu a Catalunya podria ser-ne un dels motius.

Les previsions no s’han complert i la xarxa viària no ha registrat retencions destacades, més enllà de certs moments d’intensitat en l’entrada a Sant Julià de Lòria. Ha estat a partir de migdia quan hi ha hagut més activitat, amb cues de fins a 8 quilòmetres en l’accés des de Catalunya a la frontera del riu Runer, ja que durant les primeres hores del matí la situació era de normalitat. La situació d’incertesa catalana podria haver afectat l’arribada de vehicles procedents del sud, segons Mobilitat. Segons el cap d’àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, la situació a Catalunya “no ha ajudat”, tot i que no s’atreveix a qualificar-ho de fet determinant.

Bonell considera que difícilment es compliran les previsions, que situaven en 88.000 el nombre de vehicles que entrarien al país aquests dies. De fet dijous ja hi va haver una disminució respecte del que s’esperava. “A hores d’ara anem per sota, les xifres són moderades”, assegura.

El dispositiu especial disposa de 400 efectius, entre agents de circulació, policia i altres cossos. Demà no s´esperen grans problemes i serà diumenge a partir de les 10 del matí quan s´activarà el dispositiu especial de l´operació sortida i es decidirà si s´habilita el desdoblament de les vies des de l’estadi Comunal fins a la frontera sud.

Font: ATV (Joan A. Sarmiento)

3 comentaris

  1. No se a qué hora había esos 10km de cola, ayer lunes a las 7 de la tarde la carretera de entrada a Andorra estaba vacía.

    1. Y miraste cómo estaba de salida? Ayer lunes era operación retorno (de los turistas hacia sus casas)

  2. “Malditos CDR!” (ironía ON)

Comments are closed.