10 consells per aconseguir uns rínxols més bonics i sexys

rinxols

El cabell arrissat és bonic, sexy, romàntic, fàcil de portar… però cal cuidar-lo perquè el bucle o més prim quedi perfectament dibuixat i elàstic. Aconseguir-ho no és difícil, sobretot si seguim els consells que ens ofereix Eva Ruiz, directora tècnica, de la Maison Eduardo Sánchez.

“Per aconseguir uns rínxols, ones i bucles forts i plens de vida el més important és una bona hidratació”, explica Eva Ruiz. Aquestes són les 10 idees que comparteix amb tu:

1. Tractament hidratant quan el ris perd força

“El cabell arrissat tendeix a perdre humitat i es deshidrata amb facilitat. Per això és important mimar especialment quan es veu sec o especialment encrespat. Quan el ris sembla que perd força, recomano anar a la sala a fer un tractament nutritiu especial”

2. Productes específics i només per rínxols

“És important utilitzar tant xampú, com condicionador, mascareta i productes de styling específics per a cabell arrissat ja que aquests estan enriquits amb els oligolementos i vitamines que aquest tipus de cabellera necessita”.

3. Raspall? No, gràcies. Sempre pinta – de pues amples

“Cal descartar tot tipus de raspalls i apos-tar per pintes de pues amples que desenreden, però no desfacin la forma del ris”.

4. La dutxa, moment de pentinat

“El moment perfecte per desembolicar i pentinar es produeix després de rentar i aplicar el condicionador. Si ho fem en aquell moment-i no quan el cabell està a mig assecar el ris quedarà amb més forma”.

5. Moviments amb la tovallola i amb les mans

“Quan estiguem assecant els cabells recomano anar fent moviments de baix a dalt, com si es pastés el cabell, perquè el ris vagi adquirint forma”.

6. Tirabuixons naturals – amb una mica d’ajuda

“Quan el cabell està sec al 80% és bo retorçar el cabell en petits flocs. Això facilita que el ris agafi forma i no es desfaci. S’ha de deixar anar quan estigui completament sec”.

7. Alternar productes de styling

“Un dels principals riscos del cabell arrissat és que es deshidrati -o que el hidratem tant que quedi pesat i el cabell caigui i perdi forma. Per això, és bo alternar uns dies una loció hidratant, i altres, un esprai de definició de rínxols. D’aquesta manera aconseguim els dos objectius del pèl arrissat -nutrir i donar tonicidad- sense aportar massa producte”.

8. Cura de nutrició nocturna amb oli

“Recomano aplicar un oli ultrahidratant durant tota la nit quan notem el cabell més sec del normal. És el millor truc per tornar la nutrició i l’aparença saludable “.

9. El duo perfecte: assecador amb difusor + tenacilla

“Per un pentinat natural recomano assecar els cabells amb difusor i definir la part superior de la cabellera i els flocs que emmarquen el rostre amb una tenacilla o amb una planxa cònica”.

10. Tall asimètric per donar cos al ris

“Un bon tall dibuixa i situa els rínxols a diferents alçades. Així és com aconseguim que els cabells arrissats treguin tot el seu partit i tinguin un moviment natural bonic”.

A continuació, hem preparat un llistat de productes, per ajudar-te a cuidar els teus rínxols, segur que trobes el teu aliat perfecte perquè puguis enlluernar amb la teva cabellera arrissada.

Oli L’Huile, de Leonor Greyl. Oli que desembolica, suavitza i hidrata en profunditat el cabell, alleujant la deshidratació tan freqüent en cabells arrissats. En tots els casos, cal utilitzar abans de l’aplicació del tractament o del xampú. Ajuda a desembolicar el cabell al mateix temps que el nodreix. Aplicar l’oli sobre els llargs i les puntes seques en petita quantitat i raspallar el cabell per a repartir bé el producte. Deixar actuar com a mínim 10 minuts o tota la nit si ho desitja i aplicar un xampú adaptat a l’estat del cabello. Preu: 31,20 €

Crème d’huile Oléo-curl, de Kérastase. Eina estrella dels perruquers per controlar els rínxols més rebels. Aliat per als cabells secs i indisciplinats que necessiten una nutrició extrema. El millor company per despertar els rínxols i ones al mateix temps que protegeix el cabell d’agressions externes i la pèrdua de color. Llueix rínxols de manera duradora i presumeix d’unes “corbes” voluptuoses amb el producte icona que ofereix Kérastase en els salons de perruqueria. El seu preu: 21,51 €

Gel antiencrespado super Defrizzer, de Matrix. Gel que es fon instantàniament i controla sense cruixir els rínxols. Desencrespa els rínxols oferint un fixat fort però lleuger i una resistència duradora contra el encrespar del cabell arrissats. Els resultats són rínxols brillosos que duren i es veuen perfectes, no rígids! Els ingredients claus són l’oli de jojoba (nodreix i hidrata), la proteïna de blat (dóna suport l’estructura i enforteix), el midó de blat (ajuda a mantenir la definició dels rínxols), els polímers d’estil (ofereixen un fixat ferm) i silicones (condicionen i donen una lluentor resplendent). El seu preu: 12,90 €

Curl Defineix + Shine, de Aussie. Escuma rínxols + fixació flexible, per a uns rínxols definits, plens de vida i estil propi. Si vols brillantor (i els teus rínxols el volen) aquesta escuma t’ho proporcionarà. La fórmula, amb un Extracte d’Escorça de Cerezo Salvatge, definirà els teus rínxols. A més, no és enganxosa i els teus rínxols tindran llibertat de moviment. Aquesta escuma es troba dinsde la línia styling que engloba laques i escumes per a diferents ocasions i sempre per donar moviment al teu cabell. El seu preu: 6,99 €

Go Curlier Spray, de John Frieda. Esprai que crea i defineix els rínxols per un acabat professional i que dura fins a 48 hores. Activat per calor ajuda a crear rínxols duradors, definits i suaus al tacte. Formulat amb una combinació de polímers patentada per aconseguir flexibilitat, és perfecte per a aquells que desitgen realçar el ris natural al cabell. El seu preu 12,95 €

Style SprayTermo-Definidor Hidra Rínxols, de Fructis. Crema definidora sense aclarat amb filloxane. Defineix els teus rínxols al mateix temps que els protegeix deixant-los suaus, definits i sense encrespament fins a 4 dies. La gamma Garnier Fructis Hidra-Rínxols ha estat especialment creada per a tornar l’elasticitat al cabell i crear uns rínxols preciosos: suaus, definits i sota control. La seva fórmula amb Saba de Bambú aporta resistència i flexibilitat per deixar uns rínxols hidratats i flexibles i el filloxane, penetra en el cabell i envolta la fibra capil·lar definint i controlant els rínxols fins a 4 dies. El seu preu: 4,38 €

Per Belleza Activa / AMIC – Redacció