“Somriure ens fa més atractius i millora la nostra autoestima, a més facilita les relacions socials i la capacitat per fer amics”. No ho diem nosaltres, sinó el doctor Iván Malagón, que ha elaborat un decàleg per lluir un somriure meravellós que subscrivim. Per això hem decidit compartir-lo.

T’ho expliquem.

“El somriure és una de les nostres cartes de presentació, i les claus perquè aquesta carta de presentació sigui l’apropiada són al triangle que formen els hàbits, l’alimentació i l’especialista”, explica el doctor Malagón, odontòleg i especialista en ortodòncia, que ha elaborat un Decàleg del Somriure Perfecta que compartim amb tu:

1- Cal incidir una vegada més en la importància que tenen el raspall, la pasta, el fil dental i, en alguns casos, un col·lutori. Aquests elements formen la base d’un somriure espectacular.

2- És fonamental raspallar-se les dents després de cada àpat (si això no és possible, almenys fer-ho una vegada al matí i una altra a la nit), i emprar el temps necessari, que sol estar al voltant dels 2 minuts.

3- Tenir un somriure bonic i fumar són coses incompatibles. Així que els fumadors han de prendre una decisió.

4- No s’ha d’abusar del cafè, les begudes alcohòliques o gasoses i dels sucs àcids (taronja o llimona). Tampoc dels aliments rics en sucre.

5- Hem de ser conscients que les visites al dentista han de ser, com a mínim, anuals. Ningú coneix millor els secrets de les nostres dents que un bon especialista. A més, és fonamental fer-se almenys una neteja anual.

6- L’alimentació és primordial per al funcionament del nostre organisme i també per a les dents: és recomanable tenir una alimentació variada on no faltin fruites, verdures i lactis i on no abundin els sucres.

7- No hem de raspallar les dents just després de consumir aliments o begudes àcides, perquè l’àcid desprotegeix l’esmalt dentari i al raspallar podríem desgastar la superfícies de les dents.

8- Si no estem contents amb el to o la col·locació de les nostres dents, el millor és acudir a un especialista per fer-se un blanquejament dental o per sotmetre’s a un tractament d’ortodòncia.

9- Mastegar xiclet sense sucre és bo per a les dents perquè estimula la secreció de saliva (rica en components antibacterians) i perquè té un efecte de fregar i netejar la superfície dentària.

10- Si bé per a alguns les perforacions i els pírcings milloren subjectivament el seu somriure, cal tenir en compte que són molt perillosos per a dents, genives i llengua. El metall del pendent pot provocar infeccions, malalties a les genives i fins pèrdua de dents.

Per Belleza activa / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada