1 de gener és sinònim de clàssics, com el concert de Cap d’Any

concert 1

Un any més l’ONCA ha donat la benvinguda al 2015 amb un repertori festiu, sota la direcció de Salvador Brotons. Entre els músics de la formació enguany hi hem vist una cara nova, la del músic i professor de l’Institut de Música Jordi Gendra.

Minuts abans de començar, els músics afinaven els instruments al subsòl de l’Auditori Nacional. El concert de Cap d´Any, amb més de 20 anys d´història, ja és un clàssic per a molts dels que avui hi han assistit; d´altres aprofiten les vacances a Andorra per acudir-hi. L´Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra enceta l´any i ho fa amb un repertori que fa festa, sota la batuta de l´enèrgic compositor i director titular de l´Orquestra Simfònica del Vallès, Salvador Brotons.

Entre la cinquantena de músics avui hem vist una cara coneguda, la de Jordi Gendra, que per primera vegada s´ha incorporat a la formació en la secció de vent en un concert que ha obert amb “Dues danses eslaves” de Leopold Dvorak i en què no han faltat peces tan conegudes com “La bella dorment” de Txaikovski. “El Danubi blau”, de Johan Strauss; “La màquina d´escriure”, de Leroy Anderson, o “Sang vienesa”, entre d´altres, han completat un programa que el públic ha avalat amb aplaudiments.