penguinEl nou estudi que ha presentat Club Penguin de Disney, el món virtual infantil número u, assenyala que el 95% dels pares espanyols opina que s’haurien d’impartir classes de seguretat online als nens com a part del procés educatiu, al mateix nivell que el aprenentatge de la lectura, l’escriptura i les matemàtiques. La investigació, duta a terme en el marc de la campanya “Tot comença per tu” que té com a fil conductor la seguretat en línia dels nens, ha realitzat un sondeig online entre un total de 1.000 pares amb fills amb edats compreses entre els 6 i 12 anys.

Encara que una de les regles bàsiques que els pares ensenyen als seus fills és no parlar amb estranys en la seva vida diària, un de cada sis aprova de forma contradictòria l’intercanvi de dades en el món digital. De fet, el 25% dels nens confessa que comparteixen habitualment dades personals a Internet, incloent el seu nom complet, adreça, contrasenyes i imatges.

L’estudi de Club Penguin de Disney també revela que el 98 % dels enquestats exerceix algun tipus de control en les activitats que realitzen els seus fills a Internet, però únicament la meitat fa un control presencial i només el 11% revisa l’historial de navegació. Per millorar la percepció de seguretat d’Internet per als més petits, el 96% dels pares espanyols creu que les pàgines web haurien de disposar d’algun segell de seguretat online.

Un dels punts clau de l’estudi de Club Penguin de Disney és sobre el paper que hauria de jugar el foment de la seguretat a Internet en el sistema educatiu. En aquest sentit, gairebé un terç (27%) dels pares afirmen que es podrien dur a terme més accions per educar els nens respecte a la seguretat en línia. Mentre alguns pares (9%) creuen que la seguretat que ofereixen els propis dispositius dels seus fills és suficient, un de cada 3 (36%) confessa no entendre els manuals d’usuari creats únicament per a la seguretat en línia a causa del seu llenguatge tècnic.

The Walt Disney Company ha renovat recentment el seu compromís amb la protecció dels menors a la xarxa i ha signat un acord amb l’ONG Protégeles, el centre de seguretat a Internet per als menors a Espanya. Tots dos col·laboraran en activitats encaminades a difondre l’ús responsable i segur d’Internet.

Per la seva banda, Club Penguin de Disney ha posat en marxa la campanya “Tot comença per tu” per ensenyar a pares i menors normes de conductes segures per a la navegació en línia. D’aquesta manera, a la pàgina web de Club Penguin (www.clubpenguin.com/s) s’ha activat una nova pestanya anomenada “Seguretat ” en què els pares trobaran útils consells sobre el tema. Aquesta pestanya inclou també un test de seguretat per a nens que posa a prova els seus coneixements sobre la seguretat a Internet i que els permet guanyar un objecte exclusiu per utilitzar en el món virtual.

L’estudi realitzat per Club Penguin de Disney també revela que :

– A la llista de propostes per millorar la seguretat d’Internet, els pares citen la publicació de ” contingut apropiat per a nens” ( 32% ) , activar ” filtres i tecnologia segura” ( 24,9% ) i implantar una “policia d’Internet ” ( 18,2% )

– Per la seva banda, els nens demanen una millora en els mecanismes per verificar que les pàgines web són segures ( 27% )

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada