En dos anys de funcionament, el Punt 400 de la Massana ha participat activament en la dinamització dels joves de la parròquia.

“Com a consellera de joventut estic molt satisfeta del funcionament d’aquest servei i felicito als seus responsables, ja que han aconseguit no només que els joves disposin d’un espai físic, sinó també que s’impliquin en les diferents activitats, que s’interessin per les propostes educatives i també que participin en la vida social de la parròquia”, ha assegurat la consellera d’Educació, Joventut i Esports, Natàlia Cusnir.

Durant el 2012, un total de 1.700 joves van participar en les diferents activitats proposades. “L’èxit està en què totes les propostes estan consensuades amb els usuaris del centre jove”, afirma Cusnir.

L’acció que va aplegar més participants va ser el cicle “Aventura’t”, que es repetirà aquest estiu, amb un 26% del global. També tenen força èxit les activitats que s’organitzen conjuntament amb Ordino durant els diferents períodes de vacances escolars, com l’Snow Day o la Primavera jove. En total, un 22 % de la participació.

Un dels temes importants del 2012 ha estat el programa de formació de joves. Dos grups de joves, d’una dotzena cadascun ha pogut realitzar un curs de primers auxilis, cosa que els permetrà accedir a altres cursets. Aquest projecte es pot portar a terme gràcies a l’aportació econòmica de Carisma.

Una altra de les novetats d’enguany han estat les activitats intergeneracionals entre gent gran i joves. En total sis trobades amb més d’un centenar de participants, per compartir experiències i coneixements.

També cal remarcar la bona resposta de totes les propostes formatives i culturals com les xerrades –sobre temes de salut, tècniques d’estudi… –, els tallers de manualitats i de pintura, els jocs col•lectius, la viatgeteca, els cinefòrums o les sortides.

Cal remarcar el contacte directe del coordinador del centre, Abou Ba, amb els joves, cosa que, com explica, “ens permet dur a terme una tasca de prevenció de conductes de risc, detectant problemes i derivant-los cap als serveis professionals”. Ba també ha explicat que el centre supera ja els 150 usuaris i que mai no hi ha hagut problemes de convivència entre els joves de les diferents edats.

“En definitiva, el balanç és molt positiu, gràcies a la tasca dels responsables del centre i gràcies també a la implicació dels 150 usuaris del punt 400”, ha conclòs la consellera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada