1.201 euros de multa per intentar ofegar un porc senglar

El passat 23 de gener de 2018 AnimaNaturalis va difondre un vídeo a les xarxes socials per intentar identificar l’autor d’un cas de maltractament animal, en què es veia un home dins d’un canal de regadiu, colpejant violentament i intentant ofegar a una cria de porc senglar. AnimaNaturalis va demanar col·laboració per difondre el vídeo i així, localitzar l’autor d’aquest presumpte delicte de maltractament animal. També va interposar una denuncia als Serveis Territorials d´ Agricultura Ramaderia i Pesca de Lleida.

El porc senglar va patir extenuació, patiment i va quedar en estat de xoc, segons la resolució de l’expedient sancionador que li posa una multa de 1.201 euros a l’infractor.

Els Agents Rurals van denunciar com a presumpte autor de delicte de maltractament animal al veí de Lleida que va ser gravat amb el mòbil per un company a l’interior d’una séquia del canal de Pinyana, entre Lleida i Alpicat, al Segrià. El vídeo es va compartir amb un grup de WhatsApp de la colla de caçadors de l’infractor. Després de 24 h. el vídeo estava viralitzat i corria per totes les xarxes socials. La premsa d’ àmbit local, nacional i estatal es van fer ressò dels fets.  La seva transcendència pública va arribar fins al Congrés dels Diputats, i a proposició d’un partit polític es va demanar una modificació del codi penal per tal que sigui delicte el maltractament de la fauna cinegètica.

“Per desgracia és habitual que aquests casos de maltractament animal passin desapercebuts i quedin impunes. Les sancions són mínimes o fins i tot inexistents, però ara gràcies a la ràpida difusió a les xarxes socials ningú que cometi un acte de violència contra els animals quedarà sense ser perseguit.” conclou Aïda Gascón, directora d’AnimaNaturalis a Espanya.

Des d´AnimaNaturalis denuncien que la sanció és baixa perquè només es pot tramitar com a falta administrativa, ja que el Codi Penal no considera aquests fets un delicte perquè exclou els animals salvatges de l’article 337, en el qual es tipifiquen aquests delictes.

TOTES LES NOTÍCIES