Yolanda Onghena: “si la societat avança, també ho ha de fer la forma de comunicar-se”

La investigadora Yolanda Onghena
La investigadora Yolanda Onghena (You Tube)

Una gramàtica conscient, flexible i sense etiquetes. Això és sobre el que ha reflexionat la tercera conferència del cicle Transversals, a Escaldes-Engordany. La investigadora del Centre d’Informació i Documentació Internacional de Barcelona, Yolanda Onghena, assegura que les paraules i la manera de comunicar-se haurien d’avançar a mesura que ho fa la societat. La conversació i la responsabilitat són algunes de les claus per a poder enfrontar-se a un món divers i mòbil, segons la investigadora.

Yolanda Onghena

Formada acadèmicament en història de l’art i teatre per la Universitat de Gent i el Koninklijk Conservatorium. És màster en estudis euro-àrabs per la Universitat de Girona. Des del 1995 coordina seminaris internacionals que analitzen i transversalitzen el debat entorn a les dinàmiques interculturals en col·laboració amb diverses universitats.

Actualment és investigadora sènior del CIDOB (Barcelona Centre for International Afairs), on coordina el programa de Dinàmiques Interculturals.

 

El proper ponent

La propera cita amb Transversals serà amb François Vadepied. Oferirà la conferència “Un exercici de paisatge”. Serà el dimarts 25d’octubre, a les 19 hores, a la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany.

L’atenció al lloc, a les seves dimensions històriques, geogràfiques i socials, el sentit comú i la senzillesa per contra a l’ostentació i els grans moviments de terreny, el respecte als éssers vius, el fer amb coneixements alternatius i el saber fer en un procés obert i col·laboratiu són els pilars que guien les accions de François Vadepied.

Desenvolupa projectes practicant sobre el terreny, enjardinant el paisatge, observant les plantes i les dinàmiques naturals limitant els moviments de materials i afavorint la recreació a partir dels recursos que troba in situ.

[do_widget id=category-posts-pro-64]