Xevi Pons estrena títol al podi del Grandvalira Circuit

xevi-ponsXevi Pons (Mini Cooper – PCR Sport) que fa amb prou feines una setmana aconseguia el seu segon títol consecutiu a les Gseries, va aconseguir la segona posició al meeting que va tancar l’edició 2014 del campionat de pilotatge sobre gel que es disputa a la pista del Grandalira Circuit.

En aquesta ocasió el triomfador va ser el pilot andorrà Marc Gutierrez que es va mostrar molt regular durant tota la matinal. Va completar el podi, al costat de Xevi Pons, el subcampió del certamen David Arroyo.

La climatologia per fi va ser favorable per als presents a la pista del port d’Envalira. El sol va lluir durant tot el matí i les temperatures van ser agradables, sempre tenint en compte que les esmentades instal·lacions es troben a 2400 metres d’altura.

L’últim meeting de les GSeries 2014 va tenir un inici atípic per als pilots de l’equip PCR Sport i especialment per a Xevi Pons. Concretament, el campió es va situar en la tercera posició de la primera sèrie sent superat en la suma dels temps de les quatre voltes disputades per Gutierrez i Arroyo.

En la segona sèrie semblava que la situació tornava a la normalitat. Pons era el més ràpid en les cinc voltes en les quals estava programada aquesta sèrie, mentre Gutierrez, una altra vegada segon, es convertia en el rival més perillós per al campió a la recta final d’aquesta G6.

A les finals es va confirmar aquesta hipòtesi. Gutierrez s’imposava amb claredat a la Final B, mentre que a la Final A la lluita entre Arroyo i Pons es va decidir en els últims metres. Des de l’inici, Arroyo, que sortia de la pole-position, va prendre el comandament, Pons va aconseguir superar-lo però a la lluita final (amb pas pel revolt joker inclòs) va ser el subcampió del certamen qui va aconseguir passar primer sota la bandera de quadres.

Segons Xevi Pons: L’estratègia en el pas pel revolt joker no va donar el resultat que esperàvem, sens dubte ha estat una final amb una lluita molt intensa fins a l’últim instant. Malgrat aquesta ensopegada a la G6, Xevi Pons deixava el circuit andorrà satisfet de com s’havia desenvolupat el campionat en general: ‘Hem guanyat cinc dels sis meetings i en el sisè hem ocupat la segona plaça, hem guanyat el campionat… crec que és per sentir-se satisfet d’aquests dos mesos de competició sobre gel’.

En el ‘The Duelo’, Laia Sanz i Ingrid Rosell, al volant dels proto de PCR Sport, van tornar a proporcionar moments d’emoció a tots els presents al Grandvalira circuit. La pilot andorrana va oferir una gran resistència a la campiona motociclista que al final va ser la guanyadora per 2 a 1.

Pep Codinach també valorava de manera molt positiva les GSeries 2014: ‘Content pel triomf de Xevi i en general per la manera com s’han desenvolupat aquests 6 meetings sobre gel. A partir d’ara toca concentrar-nos en la temporada “convencional” amb l’esperança de poder tornar l’any vinent amb l’objectiu de millorar’.