Aquest dimecres, dia 8 de juny, se celebrarà a l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell, una xerrada titulada “Formatges de Pastor. Tots els papers de l’auca”. La xerrada anirà a càrrec de Pep Venturós, president de l’Associació de Pastors i Pastores Formatgers dels Països Catalans. Aquest esdeveniment s’emmarca dins del cicle “Parlem de formatge” que s’està duent a terme, enguany, a la capital de l’Alt Urgell.
La xerrada tindrà lloc a les 8 del vespre, a l’Espai Ermengol que es troba al carrer Major, número 8, de la Seu. L’acte és obert al públic en general i és gratuït. Aquest cicle dedicat als formatges va començar el passat divendres, 13 de maig, a la planta dedicada al formatge, amb una visita teatralitzada, a través de la llengua de signes catalana. Llavors era, Marta Pampalona, la responsable de conduir l’acte en el que va ser una proposta inclusiva que s’adreçava a persones sordes.
El cicle “Parlem de formatge” consta de 14 activitats que s’aniran celebrant fins al mes de desembre: visites guiades per la Ruta del formatge”, Taller de formatges a Mas d’Eroles, debats i xerrades, una degustació en clau de dona i un tast comentat, entre altres propostes. Algunes de les activitats són gratuïtes i altres de pagament.
Capital del formatge tot l’any
El cicle “Parlem de formatge 2022″, organitzat conjuntament per l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat i l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, té com a objectiu desestacionalitzar aquest producte agroalimentari, i anar més enllà de la Fira de Sant Ermengol. Així ho recomana el Pla de Dinamització Comercial amb l’objectiu de posicionar la Seu d’Urgell com a capital del formatge tot l’any.