Santander

Superfície: 35 km2.

Població: Al voltant dels 180.000 habitants.

Ubicació: Entre mar i muntanya se’ns mostra Santander, una ciutat acollidora, capital de Cantàbria, que gaudeix d’un entorn paisatgístic privilegiat.

Clima: El clima de Santander és del tipus oceànic, amb una humitat considerable durant tot l’any.

Entorns: A l’entorn de Santander, podem aprofitar per visitar el Parc Natural de Liencres, Peña Cabarga -des d’on s’obtenen unes vistes impressionants- i el Parc de la Naturalesa de Cobárceno, considerat un dels zoològics més extensos d’Europa.

Curiositat: L’any 1941 es va produir un gran incendi que va fer que s’hagués de reconstruir el casc antic pràcticament en la seva totalitat.

Cuina: Peixos i mariscs formen part de la base gastronòmica de Santander. Els plats de carn, de bestiar de la zona, són d’excel·lent qualitat. Alguns dels plats típics són les ‘rabes’ de calamar o les “rosquilles” dobles.

Santander és una moderna ciutat de gran bellesa, que combina a la perfecció l’entorn urbà amb la natura. La ciutat ha crescut a partir del port, un port natural que ja va ser utilitzat antigament pels romans.

L’enclavament que ocupa avui la ciutat, ja va ser ocupat des de temps antics. Mostra d’això, són les restes arqueològiques, com la Cova d’El Pendo, declarada Patrimoni de la Humanutat per la Unesco l’any 2008, a l’interior de la qual es poden admirar pintures rupestres.

Un dels edificis civils més notables és el del Banc d’Espanya, que data de començaments del segle XX i que pren l’arquitectura de tipologia del palau renaixentista.

El Banc de Santander és una rèplica de l’antic edifici, que data del 1875. La fidel reordenació es va fer el 1947.

L’edifici de Correos, el Palauet de l’Embarcador o el Gran Casino d’El Sardinero són altres de les construccions civils de gran bellesa. Com ho és també l’emblemàtic Hotel Real, un bonic edifici de cinc plantes que dóna al mar, d’estil modernista.

L’església de Santa Lucía, situada al darrere de la plaça de Pombo, mereix la pena de ser visitada. Inspirada en l’estil renaixentista italià, a l’interior acull algunes obres d’interès.

És la Catedral de Santander la construcció religiosa més destacada de la ciutat. El seu estil és de transició del romànic al gòtic.

Alguns dels llocs més bonics per passejar són el passeig de Pereda -antic moll-, l’avinguda Reina Victòria, el passeig General Dávila, el carrer Castellar, el carrer Burgos, el carrer de San Fernando.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES