Una performance participativa a la Nit sense paraules

cadaver exquisitLa quinzena d’artistes del col·lectius els Flamatoris, més tots els seus col·laboradors, es troben en la recta final de l’espectacle d’arts escèniques urbanes experimentals i participatives, que es representarà aquest dimecres, 29 de juliol, a les 22 h, a la plaça de l’Església. “El Cadàver Exquisit és una performance, un muntatge únic, en què es veuran accions inèdites i experimentals al voltant del foc, la ceràmica, el suports de projecció i el so”, explica la directora del projecte Eve Ariza, que juntament amb Gerard Miralles (Zulandir) ha concebut aquesta projecció innovadora basada en la construcció d’un forn participatiu i en una cocció ceràmica en directe, enriquida per diverses disciplines de circ vinculades al foc (torxa humana, dansa de foc, malabars de foc, faquir de foc, etc) i per projeccions audiovisuals en 3 D (mapping), escultura ceràmica participativa, una creació sonora inèdita basada en els sons del foc i show cooking (cuina en directe).

“Sobretot, hem investigat molt i es veuran moltes sorpreses”, assegura Ariza, que convida a tothom que tingui ganes de participar directament en la preparació de l’espectacle a anar a partir de les 15 h de dimecres a la plaça de l’Església.

Gerard Miralles avança que “el grup Las flores no lloran ens ha cedit dos temes (“Instars” i “Marmaid”) als quals hem afegit efectes de so a partir d’enregistraments al foc”. Així doncs, una banda sonora inèdita per a un espectacle experimental que presentarà accions mai vistes anteriorment, com un mapping sobre cocció ceràmica.

“A la nit sense paraules volem potenciar els artistes del país que vulguin mostrar la seva creació artística pròpia i innovadora a través de diferents disciplines artístiques i el Cadàver Exquisit s’hi ajusta perfectament”, explica la consellera de Cultura Jael Pozo, que ha remarcat la importància que sigui un espectacle per a tots els públics i que tingui una vessant participativa. A l’altar participatiu hi hparticipen els alumnes de taller de ceràmics de la Llacuna, el Centre d’Acolliment d’Infants, l’Associació de Familiars per a la Salut Mental d’Andorra, a més de ceramistes amateurs i professionals, tant del país com internacionals (Gemma Piera, Mercè Ciaurriz, Trudy Kunkeler, Alba Sarlé, etc). També hi participen el Punt 400, amb la construcció del forn-escultura, i els infants dels Esports d’Estiu, amb l’ofrena al foc.

L’espectacle pretén ser un homenatge al ceramista indi Wali Hawes (1952-2014) que treballava amb tallers participatius.

(Foto: Eduard Comellas)

TOTES LES NOTÍCIES