Una conferència sobre ciberseguretat tractarà sobre la necessitat de canvis legislatius a Andorra

Del  3 al 5 de febrer, Andorra la Vella acollirà la primera conferència sobre ciberseguretat al país amb l’objectiu que professionals i experts es reuneixin per tractar temes de seguretat informàtica. La conferència és gratuïta i compta amb una part de tallers pràctics. Aquest dilluns al matí, Josep Rua, David Julián i Nicolàs Castellanos, tres dels organitzadors, han presentat la programació de la conferència al mateix temps que han demanat que els canvis legislatius s’adaptin a la cibercriminalitat.

El cos jurídic i legal dels crims fets a la xarxa, la seguretat en els bancs i un apartat dedicat a l’anàlisi de les causes i la metodologia dels delictes a Internet centraran la primera conferència sobre ciberseguretat Conand. Tres dels organitzadors d’aquesta conferència, Josep Rua, David Julián i Nicolàs Castellanos, han presentat la iniciativa, que se celebrarà del 3 al 5 de febrer al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

Advocats, policies, fiscals, consultors i tècnics d’empreses de seguretat, i fins a quinze ponents confirmats participaran en aquesta primera conferència internacional amb l’objectiu de posar en comú propostes de millora en seguretat a Internet. Una part important de la conferència se centrarà també en la celebració de tallers pràctics i d’iniciació a la seguretat per acostar les bones pràctiques en l’àmbit domèstic i a les escoles. Segons David Julián, “les inquietuds arriben moltes vegades dels col·legis” per tal de conèixer els riscos d’Internet.

El pressupost d’organització de les jornades es troba al voltant dels 10.000 euros, i els organitzadors han destacat que és habitual que les persones que treballen en l’àmbit de la seguretat es desplacin a l’estranger per escoltar aquests especialistes en jornades, conferències i congressos i actualitzar els coneixements sobre els delictes informàtics. El robatori a empreses, els atacs informàtics amb denegació de servei i les vulnerabilitats dels sistemes que contenen informació sensible seran tractats en aquesta conferència, amb l’objectiu de donar resposta a les demandes que plantegen les empreses del país, una inquietud que els promotors de la conferència tenen detectada.

Els delictes informàtics són, tal com han descrit els organitzadors de la conferència, “un problema global” que necessita la col·laboració de diferents països i les respectives policies, i on s’entrecreuen diferents legislacions internacionals i jurisdiccions. La conferència comptarà amb la participació de diferents responsables de cossos policials internacionals. Tot i així, consideren que la legislació i els tècnics especialistes en ciberseguretat han d’adaptar-se a la tipologia de delictes “per corregir les vulnerabilitats”, i que necessiten, a més, que les legislacions dels estats les tinguin en compte. En aquest sentit, consideren que la “legislació andorrana s’ha de posar al dia”.

(Text i foto: ANA)

TOTES LES NOTÍCIES