Treu-li profit a la carmanyola

Una carmanyola amb menjar (iStock)
Una carmanyola amb menjar (iStock)

El ritme laboral i els compromisos socials són cada cop més frenètics i la rutina diària obliga a molta gent a dinar fora de casa. Això no implica menjar malament o de forma no saludable. Planificar un menú setmanal amb antelació i seguir uns petits consells a l’hora de preparar la carmanyola ens pot ser de molta utilitat per a menjar bé allà on siguem.

Consells a tenir en compte:

– A l’hora de fer el sopar, fes més quantitat i emporta’t el sobrant per a dinar l’endemà.

Ves canviant periòdicament de recipient, doncs fer servir sempre el mateix, pot acabar avorrint.

– Utilitza una carmanyola d’una mida adequada al menjar que portes. Evitaràs posar més o menys quantitat de la que realment necessites.

– S’ha de procurar en la mesura del possible, que el menjar sembli acabat de fer. Per a aconseguir-ho, porta sempre les vinagretes i les salses a part i barreja-les a l’últim moment. Aconseguiràs que l’amanida no quedi làcia. Si portes arròs blanc, en posar-ho al microones, tira-li un rajolí d’oli d’oliva

– Afegeix la sal a la carn després d’escalfar-la al microones per a evitar que s’assequi.

– Si poses un rajolí de suc de llimona o d’oli d’oliva (depèn del gust) abans de posar la carn o el peix al microones, els aliments quedaran més sucosos.

Evita l’ús excessiu de greixos a la seva preparació.

– La carn i el peix arrebossats o fregits a part d’engreixar més, es ressequen en unes porques hores. Per aquest motiu, no es recomana aquest tipus de preparacions per a menjar de carmanyola.

– Tria les postres, la fruita i els lactis en racions individuals. Els més aconsellables són iogurts o formatge fresc.

[do_widget id=category-posts-pro-64]