
El ritme laboral i els compromisos socials són cada cop més frenètics i la rutina diària obliga a molta gent a dinar fora de casa. Això no implica menjar malament o de forma no saludable. Planificar un menú setmanal amb antelació i seguir uns petits consells a l’hora de preparar la carmanyola ens pot ser de molta utilitat per a menjar bé allà on siguem.
Consells a tenir en compte:
– A l’hora de fer el sopar, fes més quantitat i emporta’t el sobrant per a dinar l’endemà.
– Ves canviant periòdicament de recipient, doncs fer servir sempre el mateix, pot acabar avorrint.
– Utilitza una carmanyola d’una mida adequada al menjar que portes. Evitaràs posar més o menys quantitat de la que realment necessites.
– S’ha de procurar en la mesura del possible, que el menjar sembli acabat de fer. Per a aconseguir-ho, porta sempre les vinagretes i les salses a part i barreja-les a l’últim moment. Aconseguiràs que l’amanida no quedi làcia. Si portes arròs blanc, en posar-ho al microones, tira-li un rajolí d’oli d’oliva
– Afegeix la sal a la carn després d’escalfar-la al microones per a evitar que s’assequi.
– Si poses un rajolí de suc de llimona o d’oli d’oliva (depèn del gust) abans de posar la carn o el peix al microones, els aliments quedaran més sucosos.
– Evita l’ús excessiu de greixos a la seva preparació.
– La carn i el peix arrebossats o fregits a part d’engreixar més, es ressequen en unes porques hores. Per aquest motiu, no es recomana aquest tipus de preparacions per a menjar de carmanyola.
– Tria les postres, la fruita i els lactis en racions individuals. Els més aconsellables són iogurts o formatge fresc.