Tres morts, una quinzena de ferits i 70 desapareguts en el naufragi del “Costa Concordia”

El que havia de ser un creuer de luxe pel Mediterrani ha acabat en naufragi davant de la costa sud de la Toscana. Tres persones han mort, catorze han resultat ferides de diversa consideració i una setentena més encara no han pogut ser localitzades després que el vaixell en què viatjaven, amb més de 4.000 persones a bord, es va encallar en un banc de sorra a prop de l’illa del Giglio. Entre els passatgers hi havia una trentena de catalans, tots ells rescatats. Els testimonis denuncien que la tripulació no semblava preparada per a una emergència.

Els passatgers del “Costa Concordia” han gaudit menys de tres hores del creuer que, amb sortida a Civitavecchia, els havia de portar en una ruta pel Mediterrani amb escales a Savona, Marsella, Barcelona, Palma, Càller i Palerm.

Anaven a sopar, eren dos quarts de 10 de la nit, quan es va sentir un soroll molt fort, com si el vaixell hagués xocat contra alguna cosa. La nau, de 290 metres d’eslora, es va inclinar uns 45 graus i, segons un testimoni, es van viure escenes de pànic i corredisses cap als pisos més elevats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *