Tecnologia: La nova Wikipedia

Wikipedia vol fer un salt endavant. Un salt gran per Wikipedia, un petit salt per a la humanitat.

L’enciclopèdia digital que va publicar el seu primer article fa 11 anys i és a dia d’avui la primera referència mundial en matèria d’informació a la xarxa vol crear Wikidata.

Es tracta d’una base de dades centralitzades en què màquina, homes i dones són igualment importants ja que gestionen la informació indistintament. En el cas de les màquines encara és més interessant ja que són capaços d’entendre la informació a un nivell “humà”.

La qüestió després de veure l’efectivitat de les campanyes de donacions, que tot i ser alta no té la supervivència assegurada en els nous temps de crisi, és alleugerir la càrrega dels qui redacten els articles o introdueixen modificacions en els mateixos.

Wikidata permetrà d’aquesta manera que quan un article es vegi modificat tots els articles relacionats que tinguin alguna dada que es vegi afectat quedin canviats de forma instantània. El més sorprenent és que la modificació es podria arribar a produir en tots els idiomes.

Aquesta innovació que sembla surrealista es durà a terme des de Berlín. Una notícia interessant que fa pensar en la recuperació europea. De tota manera és arriscat encara parlar de tots dos conceptes: Wikidata i recuperació d’Europa.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *