Tecnologia: Espanya no fa els deures

Espanya novament no compleix amb els deures imposats des dels organismes capitostos d’Europa. Segons la CE l’estat occidental del continent considera que el calendari de rebaixa dels preus de les trucades presentat per la CMT queda molt lluny del desitjat. La Comissió havia projectat per a finals de 2013 la reducció de fins 1,09 cèntims per minut dels preus majoristes del sector de la telefonia. Això es fa a les tarifes cobrades entre si per part de les operadores per acabar una trucada a les seves xarxes.

Sens dubte una rebaixa que tindria més inconvenients per alguns operadors com Yoigo que actualment cobren 4,98 cèntims. Movistar, Vodafone i Orange no tindrien tantes complicacions ja que actualment cobren 4 cèntims.

De tota manera per la comissària europea Neelie Kroes el temps de rebaixa s’ha de reduir fins als nou mesos en lloc de l’any i alguna cosa més que la CMT proposa. Sense cap dubte un conflicte entre Espanya i les autoritats del vell continent que pot quedar en res ja que en aquest assumpte la CE no té autoritat legal ni capacitat per vetar la decisió de la CMT. És per aquest motiu que de moment la Comissió del mercat de les Telecomunicacions ha signat el calendari tot esperant futurs esdeveniments. Si tenim en compte que altres països com Itàlia també incompleixen la normativa les raons de la CMT queden més clares.

Per Tecnonews / Redaccio ACPG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *