Tecnologia: Els nous vídeos

Els vídeos de Youtube més de moda del moment han fet que els especialistes del sector audiovisual es replantegessin la capacitat de la informació per ser difosa.

Tothom haurà sentit parlar dels anuncis de Loewe i del documental de 28 minuts que versa al voltant de la guerrilla ugandesa i el terror que exerceix en aquest país, titulat Kony 2012, que ha trencat amb el registre de 70 milions de visualitzacions en sis dies establert per Susan Boyle per la màgica xifra dels 100 milions. Mentre el primer és una campanya publicitària en què nois presumptament guapos ia la moda expressen el seu amor per la marca de bosses, el segon és un reportatge que llança la següent idea: qualsevol internauta, amb els mitjans tècnics d’avui dia, pot capturar Joseph Kony, líder de la guerrilla d’Uganda LRA i responsable de 60.000 segrestos de nens per convertir-los en soldats. Com alguns han apuntat es tracta d’una nova manera de fer activisme social des de casa.

El veritablement curiós és que mentre abans els vídeos més visitats eren sempre petits curts de la quotidianitat de tall humorístic, ara aquests dos registres audiovisuals de moda i de societat han demostrat que els interessos estan canviant. Potser pot ser que en realitat més que els interessos, l’element en transformació és el món de la creació de vídeos. La publicitat i l’altruisme han descobert nous camins per arribar millor als espectadors.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *